Hirdetés
Archivum

Bemutatta 2019/2020-as játékoskeretét a Szekszárd:

:

Hirdetés

Az Atomerõmû KSC Szekszárd a hivatalos honlapján bemutatta játékoskeretét a 2019/2020-as évadra. Az alábbiakban a klub összeállítása olvasható.

Forrás: Atomerõmû KSC Szekszárd hivatalos honlap

Az Atomerõmû KSC Szekszárd a tavalyi csapat gerincét együtt tartva két új légióssal vág neki a következõ szezonnak.

Mozgalmas heteken van túl a KSC vezetõsége, hiszen az elmúlt idõszakban gõzerõvel dolgozott a következõ évi csapat összeállításán. A változások ezúttal nemcsak a játékoskeretet, hanem a szakmai stáb összetételét is érintették.

Két év után távozik Szekszárdról Maljkovics Borisz másodedzõ, akinek a szerzõdése idén nyáron lejár. Bár a felek nem folytatják a közös munkát, a klubvezetés messzemenõkig elégedett volt a szakemberrel és sok sikert kíván neki a további pályafutásához. A háttér stábból távozik még Heizler János fizioterapeuta és Fekete Krisztián gyúró, továbbá Jánossy Csaba erõnléti edzõ is, aki a jövõben kizárólag az utánpótlás szakágban fog dolgozni. A klub ezúton is köszönetét fejezi ki az NB1-es csapattól távozó stábtagoknak, akik elévülhetetlen érdemeket szereztek az elmúlt években elért klubtörténeti sikerekbõl.

A játékoskeret összeállításánál idén is az állandóság volt az elsõdleges prioritás, így a magyar magot alkotó játékosokkal már korábban sikerült megállapodni a folytatásról. Ennek értelmében jövõre is KSC játékos lesz Bálint Réka, Gereben Lívia, Kiss Virág, Pop Annamária, Studer Ágnes, Studer Zsuzsa, Theodoreán Alexandra és Vincze Nikolett. A következõ szezonban ugyanakkor már nem lesz a csapattal Mansaré Manty, aki 2015 után visszatér Gyõrbe. Mantynak ezúton is köszönjük a négy és fél évi szolgálatait, és az olyan felejthetetlen pillanatokat, mint a tavalyi rájátszásban Zalaegerszegen szerzett gyõztes bravúrkosarát.

Bár a vezetõség a tavalyi légiósok közül Frida Eldebrinktõl és Abby Bishoptól is végleg elköszönt, a szezon közben igazolt és a rájátszásban igen jól teljesítõ Ivana Dojkicot újabb egy évre marasztalta. A fiatal horvát játékos mellett ismét két-fehér színekben fog szerepelni a csapaszív játékos és közönségkedvenc amerikai Erica McCall, aki a WNBA küzdelmei után immáron a harmadik (!) európai szezonját fogja megkezdeni a KSC-nél.

Az eligazolt Abby és Frida helyére Djokics Zseljko vezetõedzõnek két új légióst kell majd beépítenie.

A 26 éves amerikai Tyaunna Marshall ismerõs lehet a szekszárdi szurkolók számára, hiszen a Sepsiszentgyörgy színeiben már többször pályára lépett a Sió Kupán. A 175 centi magas hátvéd-bedobó a Maryland állambeli Upper Marlboro városában született és a helyi Seton High School középiskolában kezdte bontogatni a szárnyait. A neves Georgia Tech egyetemen töltött négy év után Ty-t a New York Liberty draftolta, de a WNBA-ben végül csak az elõszezonban lépett pályára. Európai karrierjének nagy részét Erdélyben töltötte, ahol a Sepsivel háromszoros román bajnok és kupagyõztes lett. A játékos a 2018/2019-es szezonban Olaszországban szerepelt, ahol az általa vezetett San Martino a bajnoki elõdöntõben igencsak megnehezítette az éllovas Familia Schio dolgát. Tyaunna-t a szezon végén beválasztották az olasz bajnokság All-Star csapatába.

A török Ankarából érkezõ 32 éves szlovák válogatott Marie Ruzicková feladata a palánk alatti játék megerõsítése lesz. 190 centis középjátékos Trencsén született, profi pályafutását pedig – egy évnyi zalaegerszegi kitérõtõl eltekintve – Kassán kezdte, ahol igen fiatalon belekóstolhatott az Euroliga küzdelmeibe. A rutinos szlovák center pályafutása során megfordult Olaszországban, Franciaországban és Törökországban is, az olasz Venezia játékosaként pedig rendszeres résztvevõje volt az Európa-kupának.

A 2019/2020-as NB1-es játékoskeret a kadett országos bajnokcsapatból felkerülõ Andi Hanna, Holcz Rebeka, Miklós Melinda és Renczes Rebeka, valamint a Székesfehérvárról érkezõ, 185 centi magas, 16 éves Horváth Dóra teszi majd teljessé. A Pop Annamária és Vincze Nikolett mellé felkerülõ fiatalok számára a soron következõ szezon nemcsak az U20-as szabály miatti élvonalbeli játéklehetõség miatt kínál hatalmas lehetõséget, hanem mert a KSC csapatot kíván indítani az Amatõr Nemzeti Bajnokságban is az utánpótlás korú játékosok minél több játéklehetõségének biztosítása érdekében.

– Bár a rájátszás kissé keserû szájízt hagyott maga után, az elmúlt szezonban számos olyan nagyszerû eredményt (Magyar Kupa ezüstérem, Európa-kupa negyeddöntõ) értünk el, amire érdemben lehet a jövõben építeni – nyilatkozta honlapunknak Szabó Gergõ. – Bízunk benne, hogy az új játékosok könnyen beilleszkednek Djokics Zseljko rendszerébe, és a több éve együtt játszó csapatunkkal újra versenyben tudunk majd lenni mind a hazai bajnokságban, mind a nemzetközi porondon. Látva a rivális csapatok helyenként egészen elképesztõ mennyiségû és minõségû igazolásait, még inkább eltökéltté váltunk abban, hogy idén tudatosan nagy teret nyissunk a tehetséges fiataljainknak számára, akik az U16-os bajnokság megnyerésével már az ajtón kopogtatnak. Hiszünk benne, hogy megfelelõ játéklehetõség biztosításával fiatal játékosaink olyan nagyszerû karrier elé nézhetnek, mint a saját nevelésû Bálint Réka vagy Studer Ágnes – tette hozzá az ügyvezetõ elnök.

Forrás: Atomerõmû KSC Szekszárd hivatalos honlap

Hirdetés