Hirdetés
Európa

Bemutatta a FIBA a 2022-es női Európai Szuperkupát:

:

Hirdetés

Arról lapunkban már nyáron beszámoltunk, hogy október 18-án, kedden 20 óra 30 perctől Bourges ad otthont a FIBA Európai Szuperkupának, melyen a női kosárlabda Euroliga győztese a Sopron Basket és az Európa Kupa címvédője a Tango Bourges Basket küzdhet meg a trófeáért. Először szurkolhatunk magyar csapatnak a FIBA Európai Szuperkupán!

A nemzetközi kosárlabda szövetség minap a hivatalos felületein közétette a találkozóval kapcsolatos információkat. Immár 11. alkalommal rendezi meg a Szuperkupa mérkőzést a FIBA. 2015-ben megpróbálkoztak egy formabontó négyes döntővel, ahol a két sorozat finalistái vettek részt. Ekkor a döntőt két Euroliga gárda vívta és az USK Praha ünnepelhetett győzelmet. Minden más alkalommal a klasszikus rendszerben egy mérkőzésen dőlt el a trófea sorsa.

A legeredményesebb csapat az UMMC Jekatyerinburg, ők négyszeres győztesesek. Éppen tavaly ősszel szakadt meg az Euroliga-bajnokok egyeduralma. Akkor egy remek mérkőzésen a Valencia legyőzte a Jekatyerinburgot.

A 2022-es FIBA Európai Szuperkupára a soproni szurkolókat is várják. Október 6-ig foglalhatók jegyek kedvezményes, 3000 forintos egységáron a Novomatic Arénában. Ezzel kapcsolatban minden további információ a soproni klub honlapján olvasható IDE KATTINTVA.

Hirdetés