Hirdetés
Archivum

Bemutatta keretét a 2016/2017-es szezonra a Dinamo Kurszk:

:

Hirdetés

Szerdán a hivatalos honlapján bemutatta végleges keretét a Dinamo Kurszk. Az orosz sztárcsapat, mely az Euroligában a CMB Cargo UNI Gyõr csoportjában szerepel, nagy egyéniségekkel erõsített.

Azt már korábban tudtuk, hogy a kurszkiak átalakítják a keretüket. A szakmai munkát Lucas Mondelo a spanyol válogatott szövetségi kapitánya veszi át, míg a keretbõl Endéné Miyem, Seimone Augustus, Ludmila Sapova, Frida Eldebrink, Irina Osipova, Aneta Jekabsone és Lindsey Harding távozását jelentették be a szezon végén. Az átalakulás egyik oka, hogy a 2015-ös Euroliga bronzérem után nem sikerült elõre lépni. A bajnokságban továbbra is csak harmadik számú csapat a Kurszk és idén tavasszal az Euroliga Final Four-ról is lemaradtak.

Az új érkezõk között a legnagyobb igazolások Maria Vadeeva és Angel McCoughtry. Vadeeva az orosz és talán az egész európai nõi kosárlabdázás legnagyobb ígérete, aki az elmúlt szezonban 18 évesen már a Szpartak Moszkva legjobbja volt. McCoughtry pedig hosszú törökországi idõszak után kerül Oroszországba. Legutóbb a Mersin együttesével játszott a török ligában elõdöntõt. Minden tekintetben vezérként vitte a hátán azt a csapatot.

A kurszki csapat emellett elhozta Irinia Osipova helyére a Bourges 197 cm magas centerét Helena Ciak-ot, akinek jó szezonja volt legutóbb. Ráadásul mindössze 26 éves, így kiegyensúlyozottabb, kevesebb sérüléssel tarkított teljesítményre számítanak tõle, mint amilyen Osipova utolsó másfél éve volt. Szintén új érkezõ légiós Anna Cruz. A WNBA-ben is szereplõ 176 cm magas spanyol játékos legutóbb az Orenburggal játszott Euroliga döntõt. Náluk a sorozatban 9.1 pont és 4.7 lepattanó volt az átlaga.

A kurszki légiósok közül Nneka Ogwumike és Epiphanny Prince tér vissza. Ogwumike kapcsán nagyon sokszor leírtuk, hogy magasságához képest kivételes fizikai adottságai az Euroligában kiválóan érvényesülnek. Prince pedig a 2012/2013-as szezon óta kurszki játékos, tavaly õsszel szenvedett keresztszalag-szakadást, de már akkor úgy váltak el, hogy a klub a sérülése után visszavárja.


A kurszki keret a 2016/2017-es szezonra:
Anna Cruz, Ksenia Levchenko, Epiphanny Prince, Elena Kirillova, Angel McCoughtry, Victoria Medvedev, Veronica Dorosheva, Nneka Ogwumike, Tatiana Vidmer, Anastasia Logunova, Helena Ciak és Maria Vadeeva.
 

Hirdetés