Hirdetés
Archivum

Bemutatta keretét a 2018/2019-es évadra az MTK Budapest:

:

Hirdetés

A hivatalos honlapján bemutatta keretét a 2018/2019-es évadra az MTK Budapest. Az alábbiakban a klub közleménye olvasható.

Forrás: MTK Budapest hivatalos honlap 

A nõi kosárlabda NB I tavalyi szezonját a tabella legalján zárta csapatunk. Azonban a szövetség versenykiírása idén már 12 csapatos bajnokságról szól. Ennek megfelelõen az Amatõr NB I-bõl feljutó Csata DSÉ-vel kiegészülve, a tavalyi mezõny vág neki a 2018/19-es pontvadászatnak.

Nem történt változás az edzõi poszton. Szakosztály-igazgatói teendõi mellett, továbbra is Nagy Dóra látja el a vezetõedzõi feladatokat az NB I-es csapatnál, munkáját Radovan Vukovics segíti, míg a lányok erõnlétéért továbbra is Lukasz Trzaskoma felel.

A keret már ennél több helyen változott. Sikerült megtartanunk a tavalyi idény egyik legjobbját, Szabó Flórát, de ugyancsak magas poszton bevethetõ lesz Wéber Fruzsina is. Mellettük Koch Dóra és a nyári U20-as EB-t megjárt Szeitl Vanessa képviselik az állandóságot.

Immáron anyukaként tér vissza egykori bedobónk Baksa Bettina, de két sérült játékosunk is a csapattal készül. Szabó Bettina és a mindössze 16 éves saját nevelésû Dénes Dia is keresztszalag szakadásból lábadozik. NB I-es keretünk tagja lesz a tavaly remek amatõr szezont produkáló Gróf Tímea is.

Két irányító is érkezett nyáron. A pécsi születésû Czirják Noémi volt a PEAC, a Gyõr, a Vasas, tavaly pedig a BKG DSE játékosa. Mellette a rutint képviseli az egykori BEAC-os játékmester Pusztai Sára, kinek egykori csapattársa, a tavaly 11 pontot 3,5 lepattanót és 3,2 szerzett labdát átlagoló Süle Krisztina is kék-fehérben pattogtat idén.

U20-as igazolásunk is akadt a nyáron, Bernáth Réka a Csatától érkezik, így a bedobó posztot fiatalokkal töltöttük fel.

Végezetül center pozícióban is történt változás. Amerikai egyetemi éveit követõen tavaly Franciaországban tért vissza Európába Hegedûs Janka, akivel teljes a keretünk. Az egykori Vasas nevelésû 186 cm magas játékos NB I-es bemutatkozására MTK mezben kerülhet sor.

Így alakult ki a jelenleg 11 fõs, csak magyar játékosok alkotta keretünk, mellyel várhatóan egyedül leszünk a nõi NB I mezõnyében. A lányok augusztus 13-án kezdték a felkészülést, elsõ edzõmeccsünkre pedig augusztus 26-án Szekszárdon kerül sor. 

Forrás: MTK Budapest hivatalos honlap 

Hirdetés