Hirdetés
Archivum

Bemutatta keretét a 2019/2020-as évadra a ZTE NKK:

:

Hirdetés

Szerdán egy sajtótájékoztatón bemutatta keretét a 2019/2020-as évadra a ZTE NKK. Részletek a klub közleményében.

Fotó: ZTE NKK

Fotó: ZTE NKK

Forrás: ZTE NKK hivatalos honlap

Szerdán délután lehullott a lepel a 2019/2020-as keret tagjairól és csapatunk új vezetõedzõjérõl. A sajtótájékoztatót Tóth László ügyvezetõ vezette fel, aki elmondta, hogy sokat dolgoztak azon, hogy az anyagi lehetõségeinkhez megfelelõ keretet alakítsanak ki.

– Az elmúlt szezon olyan alapot teremtett és olyan magasra tette a csapat a lécet a bronzérem megszerzésével, hogy nagyon nehéz volt ehhez a szinthez felépíteni az új keretet. Fontos volt, hogy azokat a játékosokkal, akik letéteményesei lehetnek egy újabb sikeres szezonnak, gyorsan megállapodjunk, hogy meglehessen a keretünk alapja.

Ügyvezetõnk ezt követõen bemutatta a csapat új vezetõedzõjét, Molnár Józsefet, akirõl kiderült, hogy Körmenden született, majd Zalaegerszegen tanult és a fõvárosban kezdõdött az edzõi karrierje. Ezt követõen az Egyesült Államokban dolgozott, majd Új-Zéland következett, ahol az ottani szövetségnek dolgozott U16 és U18-as válogatottaknál, valamint az elsõ ligában is szerepet vállalt. 2012-ben hazatért a családjával és a Szeged NB I-es férfi csapatánál dolgozott egy rövid ideig, aztán Norvégiába vezetett az útja, ahol másodosztályú csapatoknál és szintén az U16 és U18-as válogatottaknál dolgozott. A SMAFC hívására tavaly tért haza és azóta a soproni utánpótlásban és a B csoportos együttesnél munkálkodott.

– Gratulálok a klubnak az elmúlt években elért sikerekhez és a klub vezetése elõtt is kalapot kell emelni. Köszönöm a bizalmat, véleményem szerint erõs magyar magja lesz az együttesünknek, remélem, hogy remekül tudunk majd közösen együtt dolgozni a szezonban.

Ezt követõen a vezetõk bemutatták az új keretet, melyben két nagy visszatérõ is van, Nagy Dóra és Kirby Burkholder. Nagy Dóra személyesen is részt vett az eseményen.

– Örülök, hogy megkerestek Zalaegerszegrõl és örömmel jöttem vissza. Az elmúlt két szezonom nem úgy sikerült, ahogy szerettem volna, remélem, itt újra magamra találok majd és hasznára lehetek a csapatomnak.

A tavalyi keretbõl Janis Ndiba és Horti Dóra is marad, ami nagy fegyverténynek számít. A fiatalok, a saját nevelésû Kovács Georgina és Preisinger Boglárka, valamint a Sopronból hazaértõ, szintén saját nevelésû Dömötör Dorina lesznek. Mellettük ismét a felnõtt keret tagja Jurkó Noémi, valamint Pécsrõl érkezik Csutorás Fanni, míg egyetemi tanulmányai végeztével csapatunkban folytatja Kuttor Enikõ. A légiós helyekre, a már említett Burkholder és Ndiba mellett, Hayes Keyona (center) és a Celjében játszott, Andjela Delic (hátvéd) érkezik.

A szakmai stáb nem változik, így a másodedzõi feladatokat továbbra is Horváth Zsófia látja el.

A felkészülés elõre láthatóan augusztus második hetében kezdõdik.

Forrás: ZTE NKK hivatalos honlap

Hirdetés