Hirdetés
Európa

Bemutatta keretét a 2020/2021-es szezonra a Carolo Basket:

:

Hirdetés

Egy újabb nemzetközi kupás francia csapat mutatta be a keretét a 2020/2021-es évadra. A Carolo Basket kapcsán a Zalaegerszegről ismert Sigi Koizar érkezése már korábban kiszivárgott. Most nézzük, hogy kik lesznek a társai.

A Carolo Basket 2019/2020-as keretéből nem fogadta a klub ajánlatát a közös munka folytatására Giorgia Sottana és Djéné Diawara. Közös megegyezéssel távozott Janelle Salaun, aki több lehetőség reményében igazolt a Villeneuve d’Ascq alakulatához. Fatimatou Sacko visszavonult, Shae Kelley és  Nadia Colhado szintén távozik.

Hosszabbított a csapattal az elnyűhetetlen irányítójuk Amel Bouderra , a francia válogatott Endy Miyem, a belgák klasszisa, a WNBA-bajnok Kim Mestdagh és a nigériai válogatott húzóembere Evelyn Akhator.

A osztrák válogatott irányító Sigi Koizar mellett még négy új igazolással számolnak. Érkezik a kettes poszton bevethető Tima Pouye, hármas-négyes posztra az amerikai Jaime Nared, négyesre a veterán Mame-Marie Sy Diop, míg klasszikus centerként Christelle Diallo növeli a variációs lehetőségeket.

A francia szövetség döntése értelmében a Carolo Basket a következő évadban az Európa Kupába nevezhet. A versenyrendszerek leállásáig 16 lejátszott mérkőzés után 9 győzelemmel és 7 vereséggel rendelkeztek. A bajnoki tabella 6. helyén álltak.

A Carolo Basket kerete a 2020/2021-es évadra

1-es poszt: Amel Bouderra – Sigi Koizar

2-es poszt: Kim Mestdagh – Tima Pouye

3-as poszt: Jaime Nared – Charlène Soufflet

4-es poszt: Endy Miyem – Mame-Marie Sy Diop

5-ös poszt: Evelyn Akhator – Christelle Diallo

Hirdetés