Hirdetés
Magyarország

Bemutatta keretét a 2021/2022-es szezonra az Atomerőmű KSC Szekszárd:

:

Hirdetés

Az Atomerőmű KSC Szekszárd a klub hivatalos honlapján bemutatta a keretét a 2021/2022-es szezonra.

Az Atomerőmű KSC Szekszárd kerete a 2021–2022-es szezonra (zárójelben a játékosok posztja):

Studer Ágnes (1), Aaryn Ellenberg (1-2, amerikai), Pop Anamaria (2-1), Zala Friskovec (2-3, szlovén), Gereben Lívia (2-3), Miklós Melinda (2-3), Holcz Rebeka (2-3), Bálint Réka (3-4), Mányoky Réka (3-4), Goree Cyesha (4, amerikai-magyar), Nikolina Milics (4-5, bosnyák-szerb), Krnjics Szara (5-4, szerb-magyar), Horváth Dóra (5), Szücs Gréta (4-5)

A stáb: Djokics Zseljko (vezetőedző), Horváth Zsófia (másodedző), Isidora Vaszeljevics (erőnléti edző), Darko Antics (fizioterapeuta), Fekete Krisztián (gyúró), Dr. Vörös Tibor (orvos)

Az előző szezonban nálunk szerepeltek, ám távoztak a csapattól:
Theodoreán Alexandra, Vincze Nikolett, Zele Dorina, Szabó Fanni, Maja Skorics (szerb), Renczes Rebeka

“Az előző idényt Európa-kupa és Magyar Kupa bronzéremmel, valamint bajnoki ezüstéremmel záró együttesünk magasra tette a lécet, ám klubunk továbbra is a fejlődés és előrelépés érdekében építkezik, ez látható a következő szezonra összeállított keret alapján is.” – fogalmazott Szabó Gergő ügyvezető a klub hivatalos honlapján, ahol az az alábbiak szerint mutatta be az új igazolásokat:

A megszokottnál kicsit később sikerült összeállítani a következő szezonra a keretet. Nehezítette a dolgunkat az Euroliga selejtezőjének időpontja, ami jóval korábban esedékes a korábbiakhoz képest, szeptember 15-22-én lesznek a mérkőzések. Így a WNBA-ban szereplő játékosokra nem lehet számítani, hiszen ők csak később, októberben tudnának csatlakozni. Vannak távozóink, de a csapat gerincét együtt tartottuk. Régóta tervezzük, hogy egyes posztra Studer Ágnes mellé szerződtetünk egy olyan játékost, aki tudja őt tehermentesíteni, vagy vele együtt irányítani az együttest. Ezért döntöttünk az előző szezonban a lengyel Polkowicénél játszó, 28 éves amerikai Aaryn Ellenberg mellett. A Csatából igazoltuk Mányoky Rékát, aki az egyik legnagyobb fiatal magyar tehetség, még csak 19 éves. Kétségkívül a legnagyobb igazolásnak Nikolina Milics ígérkezik, aki idén Euroliga-döntőt játszott a spanyol Salamancával, s akinek játékstílusa, habitusa reményeink szerint jól illeszkedik majd Djokics Zseljko vezetőedző koncepciójába. Természetesen Erica McCall-ról sem szeretnénk lemondani, tárgyalásban állunk vele, az ő esete azért speciális, hiszen a WNBA-ben játszik, s az amerikai liga után valószínűleg a térdén egy kisebb műtéti beavatkozásra is szükség lesz, de mindkét fél azon dolgozik, hogy az egyik leghűségesebb amerikai kosárlabdázónk akár az ötödik szezonját is megkezdje Szekszárdon. A magyar mag átlagéletkora 20.1 év, ami azt jelenti, hogy hosszú távra is érdemes és kell is velük tervezni. Több saját nevelésű fiatalnak is szeretnénk bizonyítási lehetőséget adni a következő idényben is. Fontos, hogy szekszárdi kötődésű gyerekeket itt tartsunk, miközben nagyon szeretnénk az Euroliga főtáblájára is felkerülni. A kettő együtt igazán komoly kihívásnak ígérkezik.

Az Atomerőmű KSC Szekszárd augusztus 11-én kezdi meg a felkészülést a szezonra, a játékosok komoly orvosi vizsgálatokon esnek keresztül, mielőtt belekezdenek a munkába – zárul a klub tájákoztatója.

Hirdetés