Hirdetés
Magyarország

Bemutatta keretét a 2022/2023-as évadra a PINKK Pécsi 424:

:

Fotó: PINKK Pécsi 424

Hirdetés

A PINKK Pécsi 424 a hivatalos honlapján bemutatta keretét a 2022/2023-as évadra.

A PINKK-nél augusztus 8-án hétfőn reggel felmérésekkel indult a munka a következő évadra való felkészülés részeként. Az idén januárra összeállt szakmai stábbal folytatja a munkát a klub a következő két szezonban is. Így Kovács Dénes vezetőedző, Kovács Martin edző és Simon Attila erőnléti edző irányításával indult az alapozás.

A klub közleménye hangsúlyozza: a játékoskeretben nem történtek jelentős változások, a következő szezonban is a csapatot erősíti Tenyér Zsófia, Zsilinszki Lilla, Kovács Kitti, Vincze Nikolett, Szücs Luca, Horváth Zsanett, Borbás Panni, Pucz Eszter és Révész Luca. A PEAC-Pécs-től Bojtár Boglárka, a PVSK juniorból Temes Boróka, Scmidt Laura és Bunyik Lilián érkezik. Révész Luca helyzete bizonytalan, július végén a 3X3-as válogatottban elszenvedett sajnálatos és súlyos térdsérülése miatt.

Távozik a klubtól Jáhni Zsófia, Horváth Boglárka, Bozica Mujovic és Denia Davis Stewart.

Bozica Mujovic pótlására a szintén montenegrói válogatott Sofija Zivaljevic érkezik. A 24 éves 179 cm magas irányító tavaly a BKG csapatában szerepelt, 9,5 pontot, 4,9 lepattanót és 3 gólpasszt átlagolt.

Jáhni Zsófi helyére az ukrán válogatott egyik nagy reménységét, a 23 éves, 190 cm magas Veronika Liubinets-et igazolta a PINKK. Veronika az elmúlt szezon jelentős részét az ukrán Európa kupás sztárcsapat, a Promotey színeiben töltötte.

Center poszton az amerikai Sherise Williams váltja a távozó Denia-t. A 28 éves, 190 cm magas középjátékos az elmúlt években Bulgáriában, a svéd UMEA A3, az olasz Ragusa, a szlovák Ruzomberok csapataiban szerepelt.

A PINKK többek között a Szekszárd, a PEAC-Pécs és a BKG csapataival vív felkészülési mérkőzéseket.

Hirdetés