Hirdetés
Magyarország

Bemutatta keretét a 2022/2023-as évadra a TFSE-MTK:

:

Hirdetés

A TFSE-MTK a hivatalos honlapján bemutatta keretét a 2022/2023-as évadra.

Augusztus 8-án megkezdi a felkészülését a TFSE-MTK élvonalbeli női kosárlabdacsapata az új idényre, mely a klub 4. szezonja lesz az NBI/A-ban. Magyar Bianka vezetőedző munkáját másodedzőként ettől az évtől újra Hegedűs Péter segíti, akivel a több éves közös tapasztalat bizakodásra adhat okot. A csapat erőnlétéért továbbra is Juhász Ferenc felel, ahogy, Delmis Angela masszőr is maradt a stáb oszlopos tagja – fogalmaz a klub közleménye.

A bajnokság 2022. szeptemberének utolsó hétvégéjén startol majd el, így mindent összevetve 7 hét felkészülés adódik a játékosok számára. A formába lendülés egyik legfőbb állomása szeptember 11-19. között lesz Erdélyben, ahol Gyergyószentmiklóson és Sepsiszentgyörgyön vesz részt a TFSE-MTK edzőtáborban, majd egy 3 napos tornán, melynek házigazdája az elmúlt években rendre Európa-kupa résztvevő román bajnok és kupagyőztes Sepsi-SIC lesz.

Az idei év keretében heten vannak, akik a 2021/22-es évadban is TFSE-MTK gárdáját erősítették. Ők Baa Dominika, Burján Laura, Dúl Panka, Király Andrea, Németh Alma, Szeitl Vanessa és Theodoreán Alexandra.

A játékosokat a klub közleménye az alábbiakban szerint jellemzi:

– a még mindig pimaszul fiatal Baa Dominika (17 éves), aki minden erejével rehabilitációján és felépülésén dolgozik januárban bekövetkezett súlyos sérülése óta,

– az elmúlt évben rengeteget fejlődő Burján Laura (20), aki folyamatosan növekvő NBI/A-s tapasztalata mellett egyetemi csapatainkban alappillérré lépett elő,

– Dúl Panka (21), aki a bajnokságban mutatott brillírozása mellett még a felnőtt magyar válogatottban is emlékezetes bemutatkozásnak örvendhetett,

– a fiatalszabályból mostanra kiöregedő, látványos tripláival rendre legjobbkor előrukkoló Király Andrea (20),

– a csapatot legrégebb óta erősítő, a sikerekből évek óta oroszlánrészt vállaló, jó kedvével mindig pozitív energiát sugározó Németh Alma (29),

– 25. születésnapját a napokban betöltő, Király Andihoz hasonlóan 3 pontos specialista Szeitl Vanessa,

– nálunk töltött első évében egyből mentorként és meghatározó játékosként megismert Theodoreán Alexandra (31), akinek rutinjára biztosan szükségünk lesz az egyre csak erősödő magyar mezőnyben.

A 2022/23-as évadra öten csatlakoznak a TFSE-MTK-hoz, közülük egy U20-as korosztályú tehetség, kettő már kellő hazai rutinnal rendelkező játékos, illetve kettő idegenlégiós.

Dúl Terka
Életkor: 19 év
Poszt: 1-2
Magasság: 172 cm
Korábbi klubja: Vasas Akadémia

Hegedűs Janka
Életkor: 28 év
Poszt: 4-5
Magasság: 186 cm
Korábbi klubja: Ludovika-FCSM Csata

Pusztai Petra
Életkor: 23 év
Poszt: 2
Magasság: 178 cm
Korábbi klubja: Vasas Akadémia

A magyar érkezők kapcsán fontos megjegyezni, hogy mind a hárman kötődnek az egyetemhez. Dúl Terka sikeres felvételit tett, Pusztai Petra most pótfelvételizik, Hegedűs Janka pedig szakirányú továbbképzésen tanul tovább a TF-en – fogalmaz a klub közleménye.

Tyaunna Marshall
Életkor: 29 év
Poszt: 2-3
Magasság: 175 cm
Korábbi klubja: PEAC-Pécs

Khaalia Hillsman
Életkor: 26 év
Poszt: 5
Magasság: 197 cm
Korábbi klubja: Dynamo Moszkva, Fuerza Regia de Monterrey

A csapat előző éves magjából hatan más úton folytatják karrierjüket. Süle Krisztina végleg visszavonult az élvonalbeli kosárlabdázástól, Herman Aliz tanulmányai befejezése mellett piros csoportos csapat vezére lesz, míg Tóth Tímea másik NBI/B-s klubban folytatja, Chanise Jenkins, Elisabeth Pavel és Ja’Tavia Tapley pedig más országban játszanak a továbbiakban.

Hirdetés