Hirdetés
Archivum

Bemutatta keretét a 3×3-as Világbajnokságra csoportellenfelük Spanyolország:

:

Hirdetés

Alig több, mint egy hét van hátra a 3×3-as Világbajnokság kezdetéig. Érkeznek a hírek az elsõ keretszûkítésekrõl, csoportellenfelünk Spanyolország minap mutatta be utazó csapatát.

Fotó: FEB.es

Fotó: FEB.es

Túlzás nélkül állíthatjuk, hogy a névsort tekintve talán az egyik legerõsebb spanyol válogatottat láthatjuk, amióta 3×3-as világversenyeket rendeznek. Rutinos húzóemberként csatlakozik a kerethez Nuria Martínez, akit a nagypályás válogatott mellett több Euroliga csapatból ismerhetünk. Jelenleg a Gironát erõsíti, ahol remek szezonja volt.

A tavalyi nantes-i Világbajnokságon szereplõ csapatukból visszatér Vega Gimeno. Rutinos 3×3-as játékosnak számít Gimeno, már több nagy tornán eredményes játékkal hívta fel magára a figyelmet. Tavaly Franciaországban a VB-n megsérült és a kiválása után a spanyolok nem tudtak bejutni a négy közé. Hollandiától kaptak ki a negyeddöntõben három fõvel szerepelve. Amekkora csalódás volt ez számukra, az amszterdami Európa-bajnokság annyira jól sikerült nekik.

A kontinenstorán egy új csapatot próbáltak ki, mely egészen a döntõig menetelt és végül csak Oroszországgal szemben maradtak alul. Nem véletlen, hogy az Eb-ezüstérmes gárda két legjobbját Paula Palomares-t és Aitana Cuevas-t szintén beválogatta Ana Junyer szövetségi kapitány. A spanyol szövetség közleményébõl az is kiderül, hogy a tervek szerint Andorrában az Eb-selejtezõn is ez a négyes szerepel majd.

A spanyolokkal a manilai Világbajnokság nyitó napján június 8-án, pénteken magyar idõ szerint 11 óra 40 perctõl mérkõzik válogatottunk. A mieink felkészülésével kapcsolatban az aktuális információk ITT olvashatóak.

A spanyol válogatott kerete: Nuria Martínez (Spar Citylift Girona), Paula Palomares (Pacisa Alcobendas), Vega Gimeno (Mann Filter) és Aitana Cuevas (Pacisa Alcobendas).

Hirdetés