Hirdetés
Európa

Bemutatta keretét a következő évadra a Fenerbahce:

:

Hirdetés

Azok után, hogy a klub döntéshozója egy hosszú nyilatkozatban osztotta meg a gondolatait a csapatépítéssel és a gazdasági helyzetükkel kapcsolatban, a Fenerbahce hivatalosan is bemutatta keretét a 2020/2021-es szezonra.

Nagy meglepetést Metin Sipahioğlu sajtónyilatkozata után nem tartogatott a Fenerbahce kerethirdetése. Jelentősen csökkentett bér mellett hosszabbított a csapatkapitány Tuğçe Canıtez és a legnagyobb sztárjuk, az olasz zseni Cecilia Zandalasini.

Szintén a török együttes színeiben szerepel továbbra is Olcay Çakır Turgut, Sevgi Uzun és a honosított Kiah Stokes velük újabb egy évre állapodtak meg. Ők hárman és Canıtez alkotják a rutinos hazai magot.

Az új igazolásaik a WNBA döntős Connecticut Sun-ból jól ismert tapasztalt klasszis Jasmine Thomas, aki egy év szünet után tér vissza Európába. Utolsó állomáshelye az öreg kontinensen a CCC Polkowice volt, ahol az Euroligában 28,4 perc alatt 11,3 pontot, 3,9 lepattanót és 3,4 gólpasszt átlagolt.

Érkezik a Fener-hez Kayla McBride, akit senkinek sem kell bemutatni. Tagja volt az UMMC Jeketyerinburg 2019-es Euroliga-győztes csapatának. Kiemelkedő 14.1 pontot átlagolt azon menetelés során. A harmadik új szerzemény pedig a WNBA drafton másodikként kiválasztott Satou Sabally, aki kiemelkedő oregoni időszak után utolsó egyetemi évét dobva állt profinak. Személyében a sportág egyik új világsztárja emelkedhet ki.

Szintén a török gárda színeiben folytatja a veterán Kia Vaughn. A cseh útlevéllel rendelkező belső posztos játékos korábban már két évet töltött a Fenerbahce kötelékében. Eddig kilenc nevet ismertettünk, akikhez a klub közleménye szerint az akadémiájukról három tehetséges fiatal kerül fel. Őket még nem nevezték meg. A szakmai stáb fogja kiválasztani a leginkább rátermetteket.

A szakmai munkát továbbra is a spanyol Victor Lapena irányítja, akit a csonka évadban az Euroliga legjobb edzőjének választottak.

Hirdetés