Hirdetés
Magyarország

Bemutatta keretét a következő évadra a TFSE-MTK:

:

Hirdetés

Hivatalos honlapján bemutatta keretét a következő évadra a TFSE-MTK.

A TFSE-MTK megtartotta alapcsapatát, így a következő szezonban is a fővárosi gárdát erősíti Alisia Jenkins, Angyal Nikolett, Bernáth Réka, Boros Berta, Chanise Jenkins, Herman Alíz, Kovács Vanessza, Kováts Gabriella és Németh Alma.

Az elmúlt évadban eredményesen szereplő csapatból visszavonul Süle Krisztina, illetve Kristina Arsenic, Miháczi Diána és Doktor Anna távozik. Új érkező az Aluinvent DVTK-tól Katona Szidónia, az UNI-Győr – MÉLY-Út együtteséből Dúl Panka, magas posztokra pedig Nevena Markovicot és Tóth Tímeát szerződtette a klub.

Az élvonalban megedződve vágunk neki az új évadnak. Nagy örömünkre az idei csapat döntő többsége a TFSE-MTK színeiben szeretné folytatni a játékot, különösen Jenkins-ék visszatérése mutatja a csapat erejét. A palánk alatt új szerb centerrel erősítettük a keretet, Nevana Markovic a magyar mezőnyt ismerve választotta klubunkat.

Mellettük a felnőtt válogatott keretben is szereplő Katona Szidónia, az utánpótlás válogatott Dúl Panka és Tóth Tímea jelentik az újdonságot, kiemelendő, hogy mindegyikük egyetemi hallgatóként szerepel az élvonalban. Tavalyi csapatunkból Miháczi Dia és Doktor Anna a civil, illetve egyetemi életet választotta, őket ősztől ezért nem látjuk az A csoportos mérkőzéseken. A többiek, élükön a változatlan szakmai stábbal, továbbra is a TFSE és MTK együttműködés sikeres továbbfejlesztéséért dolgoznak.

Az MTK-val történő együttműködés keretében összesen 3 csapatot (NB I A, Amatőr NB I Piros és Zöld csoport) versenyeztetünk a hazai élvonalban. A csapatok keretei már majdnem véglegesek, de az egyetemi felvételik függvényében még bővülhetnek.

Az eredményes szakmai munka érdekében komoly változásokat tettünk, a legfontosabb, hogy az új szezonban Rakaczki Zoltán irányítja ügyvezetőként a klub menedzsmentjét, bízunk benne, hogy vele jövőre a pályán kívül is felvesszük a kesztyűt a legjobbakkal!”

– mutatta be a terveket Dr. Sterbenz Tamás szakmai vezető.

Magyar Bianka vezetőedző pedig az alábbiak szerint foglalta össze várakozásait a klub honlapján:

Játékoskeretünk kialakításánál elsődleges célunk egy lendületes, bizonyítani akaró és már rutinnal is rendelkező csapat összeállítása. Óriási eredménynek könyveljük el, hogy mindkét amerikai játékosunkkal szerződést hosszabbítottunk. Annak tudata pedig különösen szívet melengető, hogy Alisia Jenkins két euroligás csapat ajánlatára nemet mondva választott bennünket.

A következő szezont új csapatkapitánnyal kezdjük, ennek egyetlen oka, hogy Süle Krisztina abbahagyja profi pályafutását és a civil életére koncentrál. Hiányozni fog nekünk, mert családtagként tekintünk rá. Kapcsolattartásunk változatlanul napi szintű és nagyon bízunk benne, hogy ez a jövőben is így marad.

Helyére érkezett Miskolcról hozzánk Katona Szidónia, aki amellett, hogy a magyar válogatott tagja, sportszervező szakos hallgató. Az első hetek közös munkája azt mondatja velem, hogy már most sikeresen beintegrálódott csapatunkba. A tavaly még utánpótláskorú, kiváló tripláiról híres Bernáth Réka is marad nálunk, és reményeink szerint sikeres felvételi vizsgát tett a Testnevelési Egyetem Edzői szakára.

Dúl Panka személyében újabb fiatal, egyetemista tehetséggel gazdagodott a TFSE-MTK család, a 19 éves játékos a Győr csapatából érkezett hozzánk. Kristina Arsenic helyére ugyancsak Szerbiából igazoltuk Nevena Markovicot, és az eddig Egyesült Államokban pallérozódó Tóth Tímeát, aki Sportmenedzser mesterszakon szeretné folytatni tanulmányait. Reméljük, hogy velük is sok kellemes pillanat vár ránk, és sokszor okoznak majd örömet a következő évadban.

Óriási várakozással és még nagyobb elánnal vágunk a következő szezonnak, hiszen most már nem leszünk újoncok, és pontosan tisztában vagyunk azzal, hogy még több munkával kell bizonyítanunk azt, hogy igenis a legjobbak között van a helyünk és ennek érdekében mindent el fogunk követni.

Hirdetés