Hirdetés
Archivum

Bemutatta keretét a következõ szezonra a Bourges:

:

Hirdetés

Az UNIQA Sopron mellett még egy tradicionális Euroliga csapat bemutatta keretét a napokban. A Bourges-nál nagy változtatásokat eszközöltek, mindössze három játékos maradt az elmúlt évad keretébõl.

A Bourges az elveszített bajnoki elõdöntõ után nem várt a szezon végéig, már most bemutatták a keretüket. Hivatalossá vált, hogy Valérie Garnier helyett a vezetõedzõ Olivier Lafargue lesz. A kiváló szakember 2004 óta irányította a Basket Landes gárdáját, mellyel komoly elismerést vívott ki magának.

A Bourges-nál Marine Johannès, Diandra Tchatchouang és Alexia Chartereau marad az elmúlt évad keretébõl. Nem titkoltan a francia klub erre a fiatal trióra építené a jövõjét. Mellettük azonban elengedhetetlen, hogy rutinos játékosokat is szerzõdtessenek. 1-2-es posztra érkezik Orenburgból Cristina Ouvina és a Mondeville-tõl Kristen Brooke Sharp. Harmadiknak pedig egy fiatal, 2000-es születésû Guadeloupe-ról származó tehetség Océane Monpierre kapta meg élete elsõ profi szerzõdését.

Haladva tovább az új igazolások között: 2-3-as posztra a Lattes-Montpellier játékosa Sarah Michel és Villeneuve-d’Ascq együttesébõl ismert Valériane Ayayi csatlakozott a bourges-i kerethez. A két francia válogatott játékos szerzõdtetésével nem csak a hazai mag erõsödött, de a két közvetlen riválisát is gyengítette a Bourges. 4-5-ös posztra pedig két ismert klasszis, a kanadai válogatott Katherine Plouffe és a francia válogatott Elodie Godin érkezik. Godin szintén a Lattes-Montpellier-tõl teszi át a székhelyét.

Változások a Bourges-nál:

Érkezõk: Olivier Lafargue (vezetõedzõ – Basket Landes) Kristen Brooke Sharp (Mondeville), Cristina Ouvina (Nagyezsda Orenburg), Océane Monpierre, Elodie Godin (Lattes-Montpellier), Katherine Plouffe (Nantes-Rezé), Sarah Michel (Lattes-Montpellier), Valériane Ayayi (Villeneuve-d’Ascq).

Távozók: Valérie Garnier, Ingrid Tanqueray (Lyon), Paoline Salagnac (Lyon), Sarah Chevaugeon (Charleville-Mézières), Ana-Maria Filip (Charleville-Mézières), Kayla Alexander (San Antonio), Miljana Bojovic, Clarissa Dos Santos (UNIQA Sopron), Johannah Leedham (Villeneuve-d’Ascq).

Hirdetés