Hirdetés
Archivum

Bemutatta keretét a következõ szezonra a Famila Schio:

:

Hirdetés

Egy újabb Euroliga csapat keretét véglegesítették a következõ évadra. Kedden tartotta csapatbemutató sajtótájékoztatóját a Famila Schio.

Fotó: familabasket.it

Fotó: familabasket.it

A Famila Schio játékosmozgásai az utóbbi hetekben már jól követhetõek voltak. Az olasz átigazolási körképünkben is kiemeltük, hogy a bõ keretükbõl nyolc játékos (Anderson, Zandalasini, Gatti, Miyem, Hruscakova, Ngondjock, Macchi, Ress) távozott. Maradt Francesca Dotto, Raffaella Masciadri, Eva Lisec és Isabelle Yacoubou. Immár pedig az új érkezõk névsora is teljes. Õk Martina Crippa, Valeria Battisodo, Marcella Filippi, Martina Fassina, Olbis Futo, illetve két légiós Jackie Gemelos és Jantel Lavender.

„Íme a Famila 2.0!” – ezekkel a szavakkal vezette fel az olasz klub irányítója Paolo De Angelis a sajtótájékoztatót. „Egy új projektbe szerettünk volna kezdeni, ami sok változást hoz a jövõre nézve. Az volt a cél, hogy új impulzusokat, energiákat hozzunk a csapatba. Olyan játékosokat szerzõdtessünk, akik éhesek a sikerre, nyitottak az új kihívásokra.” – fogalmazott az olasz sportvezetõ, aki a célokkal kapcsolatban elmondta, hogy hazai környezetben minden sorozatban szeretnék megvédeni címûket. Nemzetközi porondon pedig elõrébb lépnének.

Az olasz magot tekintve fontos bejelentés volt, hogy Raffaella Masciadri a novemberi Eb-selejtezõk végéig folytatja pályafutását. Ezt követõen visszavonul és már augusztusban úgy kezdi meg a felkészülést a Schio, hogy a csapatkapitányi teendõkbe Masciadri fokozatosan bevezeti Francesca Dotto-t.

Az új igazolások közül Martina Crippa és Valeria Battisodo Luccából teszi át a székhelyét. Crippa öt szezont töltött a lucca-i klubnál, mellyel bajnok is lett. Vele alapemberként számolnak Schio-ban. Battisodo pedig a 2015/2016-os szezonban már erõsítette a Schio-t. Az olasz mag rotációs lehetõségei javulnak az érkezésével.

A hazai erõsítések közül a rutinos Marcella Filippi-t a 3×3-as válogatottból ismerhetjük. A 186 cm magas hármas, négyes poszton bevethetõ játékos rutinja sokat érhet. Martina Fassina és Olbis Futo pedig korosztályos válogatottakként már a jövõ pillérei lehetnek.

Isabelle Yacoubou és az egykoron kölcsönben Szekszárdon is megforduló Eva Lisec mellé még két légiós érkezik. A 30 éves, 183 cm magas Jackie Gemelos a DIKE Napoli együttesében extra szezont zárt 16.6 pont, 5.5 lepattanó és 4.2 gólpassz átlaggal. Jantel Lavender-t pedig senkinek sem kell bemutatni. A 193 cm magas, 4-es, 5-ös poszton bevethetõ klasszis hosszabb törökországi légióskodás után váltott. Az elmúlt évadban a Yakin Dogu Universitesi gárdájában az Euroligában 14.1 pont, 8.6 lepattanó átlaggal zárt.

Hirdetés