Hirdetés
Magyarország

Bemutatta keretét a Sopron Basket a 2020/2021-es szezonra:

:

Hirdetés

A Sopron Basket a hivatalos felületein bemutatta keretét a 2020/2021-es évadra. Távozik a klubtól Candice Dupree, Dubei Debóra, Weninger Virág és Aleksandra Crvendakic. Érkezik Gabby Williams (francia útlevéllel) és Megan Walker. A felnőtt csapat keretéhez csatlakozik 3 éves kontraktussal a Soproni Darazsak Sportakadémia növendéke Pfeiffer Virág.

A Sopron Basket 2020-2021-es kerete

Név Poszt

Fegyverneky Zsófia 1-2
Briann January (USA) 1
Varga Kamilla 1
Varga Sára 1
Pfeiffer Virág 2
Gabby Williams (FRA) 2-3-4-1
Czukor Dalma 3
Megan Walker (USA) 3-4
Varga Alíz 4
Jelena Brooks (hazai nevelés) 4-5-3
Határ Bernadett 5
Tina Krajisnik-Jovanovic (SRB) 5

Vezetőedző: Gáspár Dávid
Edző: Laczka Miklós
Erőnléti edző: Szegedi Róbert
Mentor: Stevan Karadzic

Török Zoltán, a soproni klub ügyvezetője az alábbiakban olvasható nyílt levélben osztotta meg gondolatait a következő évad kapcsán:

Kedves szurkolóink, tisztelt érdeklődők!

Az elmúlt szezon rendkívüli erőpróba elé állított valamennyiünket. Számtalan nehézség közepette, csonka szezonnal a hátunk mögött, kupa arannyal zártunk és talán nem vagyok egyedül azzal a gondolattal, hogy bizony hiányérzetem van, hiszen nem a pályán mutatott teljesítményünk okán maradtak el további lehetséges sikerek.

Klubunk anyagi helyzetérõl szólva el kell mondanom, hogy több negatív hatás is ért bennünket egyszerre, ami terveink újragondolására kényszerített bennünket. Még így is elképzelhetõ, hogy év közben további korrekcióra szorulunk, ami nagyon fájdalmasan is érintheti a szezonunk második felét.

A következő szezon csapatát illetõen röviden szeretnék szólni arról, hogyan is alakul így a csapatunk kerete.

Kezdjük a távozókkal. Candice Dupree, Dubei Debóra, Weninger Virág és Aleksandra Crvendakic révén négy játékosunk távozik. Candice-nek – csak úgy, mint tavaly – most sem tudtunk szerződést ajánlani, ám ezúttal szabad helyet sem tudtunk neki biztosítani, hogy esetleg később csatlakozhasson hozzánk. Debi, Virág és Aleks szerződés hosszabbítási ajánlatot kaptak tőlünk, de mindhárman a távozás mellett döntöttek. Elvesztésük hatalmas veszteség, és most azért is kell dolgoznunk, hogy a következő szezon ne az õ hiányukról szóljon. További pályafutásukhoz sok sikert kívánunk nekik!

Itt szeretnék megállni egy pillanatra, mert szót kell ejtenem arról, hogy akár még 3 hónappal korábban is teljesen más tervekkel vártuk a folytatást. Keretünk kialakítása során azonban újra kellett terveznünk mindent. Hangsúlyozom tehát, hogy más összetételû csapat kialakítása volt a célunk. Végül úgy döntöttünk, hogy a keret mélységét feláldozzuk és egy olyan összeállításban vágunk neki a következő szezonnak, ami rendkívüli kockázatokat rejt magában, ugyanakkor alkalmas lehet az Euroligában versenyképességünk megtartására, továbbá biztosíthatja számunkra azt, hogy a bajnokság élvonalában maradhassunk, eséllyel harcba szállva az aranyakért.

Fegyverneky Zsófia csapatkapitányunk, Jelena Brooks, Tina Krajisnik-Jovanovic, Határ Bernadett, Briann January, Czukor Dalma, Varga Alíz és Varga Sára szerződés hosszabbítása már korábban bejelentésre került. Varga Kamillával is sikerült megállapodnunk a folytatásról, továbbá keretünkhöz csatlakozik – 3 éves kontraktussal – sportakadémiánk ifjú üdvöskéje, Pfeiffer Virág.

Mindössze két új érkezőt jelenthetek be Gabby Williams (francia útlevéllel) és Megan Walker személyében. Miért éppen rájuk esett a választásunk?

Mindkét játékos rendkívül fiatal, az amerikai UConn egyetem hallgatói voltak. Gabby idén már bemutatkozott az Euroligában. Megan részt vett a WNBA draftján, idõ előtt befejezve egyetemi tanulmányait, és Európában Sopronban debütál majd profiként. Nem titkoltan sokoldalú és taktikailag magasan képzett játékosokat szerettünk volna sorainkban tudni, akik több poszton is azonos minőségben képesek kosárlabdázni, hiszen nem kisebb a feladatuk, mint a távozott négy korábbi játékosunk pótlása.

Rendkívül szűkös és hirtelen drasztikusan megfogyatkozott költségvetésünkből tehát 2 fiatal tehetséges játékos számára létesítettünk státuszt a kívánatos 4 helyett.

Szakmai stábunk változatlan felállásban folytatja, hiszen Gáspár Dávid vezetõedzõ, Stevan Karadzic mentor, Laczka Miklós elemző- és másodedző, valamint Szegedi Róbert erőnléti edzõ is a klub kötelékében maradt.

Óriási kérdés a következp szezon lebonyolíthatósága, főleg nemzetközi mérkőzések tekintetében, mint ahogy a felkészülési menetrendünk is, de bízunk benne, hogy ősztõl újra nagyközönség előtt menetelhetünk tovább.

Kívánok valamennyiüknek jó egészséget, CSAK A SOPRON!

Hirdetés