Hirdetés
Archivum

Bemutatta keretét a Sopron román Euroliga ellenfele:

:

Hirdetés

A rengeteg sajtóhír után a CSM Targoviste a hivatalos honlapján bemutatta a 2012/2013-as keretét. A román Euroliga újonc az Egyesült Államokból, Oroszországból, Szerbiából, Lettországból és Svédországból igazolt játékosokat.

A CSM Targoviste amerikai játékosai Natalie Novosel és Jillian Robbins lesznek. A kettõjük közül a nagyobb név Natalie Novosel, aki az egyetemi éveiben a Notre Dame színeiben szerepelt és a Washington Mystics a nyolcadik helyen draftolta. A szerb különítményt a Sopronból is ismert irányító Maja Miljkovic és a Galatasaray centere Ivanka Matic alkotja.

Oroszországból Olga Vorobyeva érkezik és mellette az igazán nagy fogás a Szpartak Moszkva kölcsönbe érkezõ centertehetsége Ksenia Tikhonenko. A Fenerbahcétõl George Dikeoulakos hozta magával a lett Elina Babkinát, míg a csapat svéd légiósa Chioma Nnamaka lesz.

Ami a román magot illeti, itt Gabriella Marginean hazacsábítását érdemes kiemelni, aki 19.6 pontos átlagával a román válogatott legjobb pontszerzõje volt az EB-selejtezõk során. Az elmúlt évadban pedig az Arras színeiben 12.6 pont és 3.6 lepattanót átlagolt Franciaországban.

Ha megnézzük ezt a névsort, akkor látható, hogy egy ügynökség az Yves Lejeune által alapított L.B.M. Management közvetítette a teljes légiós különítményt, ami azt jelenti, hogy a román csapat a nemzetközi piac egy kis szeletébõl válogatott mindössze. Ennek ellenére igyekeztek olyan játékosokat hozni, akiknek valamennyi Euroliga rutinjuk már van.

A csapat szakmai munkájáért a Fenerbahcétõl elküldött George Dikeoulakos felel.

A CSM Targoviste kerete: Elina Babkina, Maja Miljkovic, Ancuta Stoenescu, Romina Filip, Natalie Novosel, Chioma Nnamaka, Gabriela Marginean, Claudia Pop, Olga Vorobyeva, Jillian Robbins, Ksenia Tikhonenko, Andreea Hutanu, Florina Pascalau, Ivanka Matic.

Hirdetés