Hirdetés
Nagyvilág

Bemutatta keretét Ausztrália a világbajnokságra, a Sopron új légiósa is a csapatban:

:

Hirdetés

Az Ausztrál Kosárlabda Szövetség (Basketball Australia) bemutatta a válogatottjuk 12 fős szűkített keretét a szeptember 22. és október 1. között megrendezésre kerülő női kosárlabda világbajnokságra.

A csapatban helyet kapott Ezi Magbegor, aki az előttünk álló európai évadban a Sopron Basket csapatát erősíti majd. Magbegor jelenleg a WNBA-ben a Seattle Storm együttesében szerepel, ahol eddig 31 mérkőzésen 10.0 pont, 5.7 lepattanó és 1.4 gólpassz az átlaga.

Egy nagy visszatérő is lesz az ausztráloknál, hiszen Lauren Jackson, a női kosárlabdázás ikonikus centere, ott van a keretben. A klasszis játékos, aki a szervezőbizottság elnöke is, 41 évesen április végén tért vissza. Az ausztrál NBL1 Keleti-csoportjában szereplő Albury-Wodonga Bandits színeiben játszik, ahol 11 mérkőzés után 32.36 pont, 11.64 lepattanó és 1.18 gólpassz az átlaga.

Az ausztrál válogatott kerete: Bec Allen, Sara Blicavs, Darcee Garbin, Cayla George, Lauren Jackson, Ezi Magbegor, Tess Madgen, Anneli Maley, Steph Talbot, Marianna Tolo, Kristy Wallace és Sami Whitcomb.

Hirdetés