Hirdetés
Magyarország

Bemutatta keretét az ELTE-BEAC Újbuda:

:

Hirdetés

Csütörtökön 18 órától a PEAC-Pécs otthonában debütál az új évadban az ELTE-BEAC Újbuda. A bajnoki rajt előtt a fővárosi klub összeállítást közölt a keretében bekövetkezett változásokról. Részletek az ELTE-BEAC Újbuda közleményében.

Fotó: ELTE-BEAC Újbuda/Girgász Péter

Forrás: ELTE-BEAC Újbuda

Közel öt hónapnyi szünet után, csütörtökön ismét élvonalbeli mérkőzésen dobják fel a labdát! Csapatunk Pécsre látogat és a PEAC Pécs elleni meccsel indul hivatalosan is útjára a 2019-2020-as bajnoki szezon

Igen régen volt már április, amikor utoljára Nb1-es mérkőzést játszott csapatunk. A lányok az elmúlt másfél hónapban gőzerővel készültek, felkészülési mérkőzéseken már megmutatták magukat, ám, ahogy tartják, a puding próbája az evés – vagyis most jönnek az éles próbatételek. Csapatunk az elmúlt idényhez képest jelentősen átalakult ezúttal is, egyvalami azonban most sem változott: fiatal együttessel vágunk neki az új szezonnak.

Nézzük tehát, kik alkotják az ELTE BEAC Újbuda 2019-2020-as keretét!

A rutint a tavalyi évben is meghatározó két játékosunk, az időközben sportigazgatóvá is avanzsált Laklóth Anna, valamint a harmadik évadját kezdő csapatkapitányunk, Szabó Dóra képviseli. Rajtuk kívül az egy év németországi kitérő után visszatérő Gocsman Ágota az, aki magyar játékosaink közül „idősebbnek” mondható a maga 24 évével. Tavalyi csapatunkból idén is fekete-fehérben pattogtat György Tímea, Mérész Beatrix, Tóth Dorina és Vincze Virág. A felnőtt csapathoz csatlakozott két tavalyi junior játékosunk, Galántai Alma és Juhász Angéla.

És akkor essen szó az újoncokról. A bronzérmes Zalaegerszegtől érkezett hozzánk a 3×3-as és Universiade válogatott hátvéd-bedobó Benke Sára. Az MTK csapatától igazolt Újbudára az utánpótlás válogatott Dénes Diána, aki korábbi térdsérülése után tavasszal tért vissza a parkettre. Tavaly őszi keresztszalag-szakadása után a felnőtt mezőnyben nálunk léphet majd újra pályára a Vasas Akadémiától érkezett, korábbi U18-as EB ezüstérmes Tóth Franka. Két, friss egyetemista fiatal, a székesfehérvári Laufer Gabriella, valamint az Amatőr Bajnokság Zöld csoportjának gólkirálynője, a nagykanizsai Zsámár Lili teszi teljessé magyar sorunkat.

Ahogy az már a tavalyi évadban is kiderült, légiósok nélkül lehetetlen felvenni a versenyt a legjobbak között, így ezúttal is találunk külföldi játékosokat keretünkben. Irányító posztra a kanadai állampolgárságú Ameela Li-t szerződtettük, aki az egyetemi tanulmányait Piedmontban fejezte be, és a Pacific Tigers (WCC) csapatát erősítette az elmúlt évadban, 13,2 pontot és 4,4 asszisztot átlagolva meccsenként. Szintén kanadai állampolgár a magas posztra igazolt, 25 éves Abigail Fogg, aki az amerikai egyetemi évek után először Svájcban, majd a legutóbbi szezonban Törökországban játszott, ahol 20,5 pontos és közel 10 lepattanós átlaggal zárta az évadot. Ponterős játékát a felkészülési tornákon is igazolta. Még egy fiatal külföldit találunk a keretben, a 2001-es születésű, német utánpótlás válogatott hátvéd-bedobó Magdalena Landwehr magyarországi tanulmányai miatt csatlakozott klubunkhoz.

Az idei évadkezdet nehézsége, hogy a Gabányi László Sportcsarnokban zajló parketta-felújítási munkák miatt csapatunk jó időre kiszorult a hazai pályáról. Az első öt fordulót bizonyosan idegenben vívjuk meg, és jelen állás szerint úgy tűnik, legkorábban november végén térhetünk vissza a Hauszmann utca megszokott falai közé. Addig is maradnak az idegenbeli meccsek, melyek közül elsőként Pécsre szólít minket a kötelesség.

A Mecsekalján is bőven volt jövés-menés a holtidényben, ami a csalódást keltő évad után talán nem volt olyan meglepő. Hiába ért oda ugyanis a negyedik helyre az alapszakasz végén a továbbra is Meszlényi Róbert dirigálta gárda, az évad végén csupán a hetedik helyet tudhatta magáénak a pécsi együttes. A magyarok közül távozott Simon Zsófia, és szélnek eresztették az összes légiósukat, köztül elmúlt két évadban meghatározó teljesítményt nyújtó Sarah Imovbioh-t is. Érkezett Diósgyőrből az ott az utóbbi időszakban kevesebb szerephez jutó Szabó Fanni, az MTK egyik húzóembere, Hegedűs Janka, valamint hazatért Amerikából a pécsi nevelésű Kaposi Pálma. Az állandóságot Gémes-Sarok Nikolett, Ruják Nóra, Wentzel Nóra jelentik, melléjük pedig ott vannak az akadémiai fiatalok, Varga Eszter, Vojinovic Milica és Habling Lara. A pécsiek ezúttal is négy légióst foglalkoztatnak: két-két amerikai és ukrán játékost, az irányító Maegan Conwright-ot, és a center Cierra Bravard-ot, valamint a bedobó Vita Horobets-et és a magasbedobó Taisiia Udodenko-t igazolták az idei évadra. A cél egyértelműen az előrelépés a Mecsekalján – számunkra pedig az, hogy egy jó mérkőzéssel tudjuk indítani a 2019-2020-as szezont.

A portrék

Hirdetés