Hirdetés
Archivum

Bemutatta olimpiai keretét Ausztrália:

:

Hirdetés

Az elmúlt hét utolsó napjaiban az Ausztrál Kosárlabda Szövetség egy hosszabb közleményben bemutatta a végleges 12 fõs olimpiai keretet. Az ausztrál szövetségi kapitány Brendan Joyce nem okozott meglepetést, a rendelkezésre álló legerõsebb összeállításnak szavazott bizalmat.

Ami magyar szempontból kiemelést érdemel, hogy az ausztrál olimpiai csapatban ott lesz az UNIQA Sopron leendõ centere Cayla George. Mellette a londoni keretbõl visszatér Laura Hodges, Liz Cambage és Rachel Jarry. Két olyan rutinos klasszis is helyet kapott a keretben, akik Londonban nem voltak ott, de Pekingben tagjai voltak az ezüstérmes gárdának. Õk pedig Erin Phillips és Penny Taylor.

Az ausztrál keretbõl elsõ olimpiájára készül Marianna Tolo, Katie-Rae Ebzery, Natalie Burton, Tessa Lavey, Leilani Mitchell, Stephanie Talbot és a korábban már kiemelt Cayla George.

Lényegében a keret a törökországi Világbajnokságon bronzérmet szerzõ gárdára épül. Gyakorlatilag az akkor látott alapcsapat egészül ki az abban az idõben sérült játékosok visszatérésével. A cél az ausztrálok közleménye szerint az olimpiai döntõ elérése.

„Mindig az olimpiai arany a cél, de tisztában vagyunk azzal is, hogy még odáig is hosszú út vezet, hogy egyáltalán játszhassunk azért az aranyéremért. Erõs csapatunk van, nagyon hasonló ahhoz, amelyik a 2014-es Világbajnokságon játszott. Brendan csodálatos munkát végzett a játékrendszer összeállítását illetõen. Brazília ellen fogunk kezdeni. A hazai csapat ellen minden tornán nagy kihívás játszani.” – mondta diplomatikusan Penny Taylor, majd beszélt a legnagyobb riválisnak tartott amerikai válogatottról. „Õk a címvédõk és a sportág úttörõi. Mindig is a legnagyobb riválisként tekintettünk rájuk és szeretnénk olyan eredményt elérni, hogy ismét játszhassunk velünk egy fontos mérkõzést.”
 

Hirdetés