Hirdetés
Archivum

Bemutatta olimpiai keretét Fehéroroszország is:

:

Hirdetés

Az európai válogatottak közül utolsóként a fehérorosz szakmai stáb is kijelölte a 12 fõs olimpiai keretét. Az elmúlt szezonban a DVTK-t erõsítõ Tatsiana Likhtarovich is ott lesz Rióban.

Fotó: FIBA

Fotó: FIBA

A fehérorosz válogatott szakmai stábja két változást eszközölt a nantes-i olimpiai selejtezõ óta. Natallia Anufryienka és Kseniya Malashka helyett Aliaksandra Tarasava és Maryia Filonchyk kap lehetõséget az ötkarikás játékokon. Anufryienka térdét megmûtötték a nyáron, míg a nagyon fiatal 2000-es születésû Malashka helyett egy rutinosabb játékosnak szavazott bizalmat Anatoli Buyalski szövetségi kapitány.

Egy kis statisztikai érdekesség, hogy Malashka 2000. január 12-én született és abban az esetben, ha elviszik Rióba, akkor az elmúlt két évtized olimpiáit nézve a legfiatalabb nõi kosárlabdázó lett volna, aki pályára lép. Buyalski azzal indokolta a döntését, hogy egyértelmûen az óriási tehetségnek tartott Malashka-é a jövõ, de nem szabad elsietni a nagy tornákon való bemutatkozást.

Ami a rutinos játékosokat illeti, a sérülések elkerülték a fehéroroszokat a felkészülés alatt. Ennek megfelelõen a nagy ötös: Yelena Leuchanka, Tatsiana Likhtarovich, Katsiaryna Snytsina, Anastasiya Verameyenka és a honosított Lindsey Harding is ott lehet az olimpián.

A fehérorosz válogatott kerete: Aliaksandra Tarasava, Lindsey Harding, Yelena Leuchanka, Tatsiana Likhtarovich, Maryia Filonchyk, Maryia Papova, Yuliya Rytsikava, Katsiaryna Snytsina, Nataliya Trafimava, Tatyana Troina, Anastasiya Verameyenka és Volha Ziuzkova.

Hirdetés