Hirdetés
Archivum

Bemutatta új igazolásait a Kassa:

:

Hirdetés

Az Aluinvent DVTK Európa Kupa csoportjában szereplõ szlovák bajnok Good Angels Kosice együttese sajtótájékoztatót tartott, melyen bemutatásra került két új igazolás is.

A sajtótájékoztatón a vezetõedzõ Peter Jankoviè és a klub elsõ embere Daniel Jendrichovský vett részt. A következõ szezon kassai játékoskeretével kapcsolatban elmondták, hogy a tavalyi keretükbõl a hazai magot nézve a Gyõrbe igazoló ®ofia Hru¹èáková és a sérülés miatt visszavonuló Martina Kissova távozott. A légiósok közül a szlovén válogatott Teja Oblak hosszabbított, a többiek szintén távoztak.

Új igazolás a szlovák válogatott Dominika Baburova Rózsahegyrõl, illetve az ausztrál Rebecca Allen. A 24 éves, 185 cm magas játékos jelenleg a WNBA-ben a New York Liberty gárdáját erõsíti, ahol 13 mérkõzésen 5,1 pontot átlagol. Allen tagja volt a törökországi Világbajnokságon bronzérmes csapatnak, de idén az olimpiai keretbe nem fért be. A kassaiak még egy légióst terveznek igazolni, négyes posztra keresnek egy amerikai játékost.

A Kassa augusztus 15-én kezdi meg a felkészülést. Bár az Euroligában az elõttünk álló évadban nem indulnak, de az Európa Kupában szeretnének a rájátszásba kerülni. Itt Jendrichovský szerint az Olympiacos és a selejtezõbõl érkezõ török csapat lehet a riválisuk. Azért mi bízunk benne, hogy a DVTK is bele tud szólni ezekbe a csatározásokba. Elindulnak az EEWBL-ben, melynek sorolásáról korábban írtunk. A klubvezetés azzal számol, hogy itt érintettek lesznek az áprilisi nyolcas döntõben.
 

Hirdetés