Hirdetés
Archivum

Bemutatta új igazolásait az UMMC Jekatyerinburg:

:

Hirdetés

Az Euroliga címvédõ UMMC Jekatyerinburg három új igazolást mutatott be. Hivatalossá vált Angel McCoughtry érkezése. Mellette Courtney Vandersloot és Jonquel Jones szerepel az orosz sztárcsapat új szerzeményei között.

Angel McCoughtry szerzõdtetése már a nyár elején napvilágot látott különbözõ felületeken, de a hivatalos megerõsítés eddig váratott magára. McCoughtry-t a nagy hazai rivális Dinamo Kurszktól szerezték meg, ahol az elmúlt évadban az Euroligában 25.7 perc alatt 14.1 pont, 5 lepattanó és 3.3 gólpassz volt az átlaga.

Courtney Vandersloot az elmúlt két szezonban az azóta megszûnõ török Yakin Dogu Universitesi alakulatában szerepelt, ahol klasszis teljesítményt nyújtott. Az elmúlt Euroliga évadban 32.2 perc alatt 12.5 pontot, 9 gólpasszt és 5.1 lepattanót jegyzett meccsenként. Magyar papírjainak köszönhetõen Vandersloot nem terheli a Jekatyerinburg nem európai státuszú játékosokból álló kontingensét.

A bahamai származású Jonquel Jones extra választásnak tûnik és már egyértelmûen a jövõ csapatának embere. A 2016-os WNBA Draft elsõ körének hatodik választásaként szerezte meg a Connecticut Sun a 198 cm magas centert. Azóta a csapat sikereinek oszlopos tagja. Tavaly a WNBA legtöbbet fejlõdött játékosának is megválasztották, miközben a nevéhez fûzõdött a legtöbb dupla-dupla. Szám szerint 20-at ért el, a szezon átlaga pedig 15.4 pont és 11.9 lepattanó lett. Bár több klub csábította, de az elsõ két évében nem Európát választotta. Elõbb Dél-Koreában, majd Kínában légióskodott.

Hirdetés