Hirdetés
Archivum

Bemutatta új igazolását a Szekszárd:

:

Hirdetés

Portugál hátvédet igazolt a nõi kosárlabda NB I-ben listavezetõ Atomerõmû KSC Szekszárd a szlovén Maja Erkic helyett – jelentette be a klub sportigazgatója hétfõn Szekszárdon, sajtótájékoztatón.

Forrás: MTI

Szabó Noémi elmondta: a Gdessa Barreiro csapatától érkezett, 28 éves Marcia Costával egyelõre a 2017/18-as bajnokság végéig írtak alá szerzõdést.

A 173 centiméter magas játékos a portugál bajnokságban meccsenként átlagosan 12,6 pontot dobott, az Európa Kupa (EK) hat mérkõzésén 17, 7 pontátlagot ért el. Costát az elmúlt öt évben Portugáliában az év védõjátékosának választották, most elõször igazolt külföldi bajnokságba.

A Gdessa a 2017/18-as EK-sorozatban a KSC ellenfele volt, a portugál kosaras a két meccsen összesen 37 pontot ért el. A sportigazgató szerint Marcia Costa a 2-es poszton pótolhatja a 2016/17-es bajnokságban az év játékosának választott Maja Erkicet, aki év elejétõl szünetelteti a szerzõdését a KSC-nél.

“Mutatói alapján egy csiszolatlan gyémántot fedeztünk fel, reméljük, hogy ezt meg fogja mutatni a bajnokság hátralévõ részében és a rájátszásban” – mondta Szabó Noémi.

Az alapszakaszban eddig százszázalékos Atomerõmû KSC Szekszárd következõ mérkõzését a tabella negyedik helyén álló ZTE otthonában játssza.

MTI tudósítás, a fõoldali kép forrása: kscszekszard.hu

Hirdetés