Hirdetés
Archivum

Bemutatták a 2018-as Világbajnokság hivatalos logóját:

:

Hirdetés

Kedden kerül sor Tenerifén a 2018-as nõi kosárlabda Világbajnokság csoportjainak sorsolására. A szervezõbizottság hétfõn tartott sajtótájékoztatót, melyen bemutatták az esemény hivatalos logóját.

Fotó: FEB

Fotó: FEB

Jorge Garbajosa, a Spanyol Kosárlabda Szövetség (FEB) elnöke elmondta a logóval kapcsolatban: a tervezõk felé az volt a kérésük, hogy egy szimbólumban jelenítsenek meg mindent, amit Tenerife kínál. Tenger, sziget, vulkán, szenvedély és természetesen a kosárlabda.

A sajtóeseményen a nemzetközi szövetséget Lena Wallin-Kantzy képviselte, aki a FIBA végrehajtó-bizottságának a tagja. Nem titkolta a svéd sportvezetõ-asszony, hogy nagyok az elvárások a spanyolok felé. Hasonló sikerre számítanak, mint a 2014-es férfi Világbajnokság volt, mely nézõszámban, elérésben eddig a FIBA legsikeresebb nemzetközi eseményének számít. Ez nem új elvárás, hiszen maguk a spanyolok is azzal pályáztak a rendezésre, hogy a 2014-es tapasztalataikat felhasználva szeretnék a nõi szakág népszerûsítését elõsegíteni.

A keddi sorsolást 16 csapat várja. A házigazda Spanyolország, illetve a címvédõ Egyesült Államok mellett Franciaország, Belgium, Görögország, Törökország, Lettország, Japán, Ausztrália, Kína, Dél-Korea, Kanada, Argentína, Puerto Rico, Nigéria és Szenegál válogatottja résztvevõje a 2018. szeptember 22. és 30. között megrendezésre kerülõ seregszemlének.

A hivatalos kisfilm:

A 2018-as nõi kosárlabda Világbajnokság hivatalos logója

Hirdetés