Hirdetés
Archivum

Bemutatták a 2018-as WNBA mezeket:

:

Hirdetés

Többször is hírt adtunk arról, hogy a 2018-as szezon egy mérföldkõ a WNBA életében. A liga eddigi legnagyobb sportszergyártói szerzõdésének keretében az idei évtõl a Nike öltözteti a csapatokat.

Fotó: Nike

Fotó: Nike

A 2018-as mezek színeit, hivatalos grafikai elemeit a Draft napján publikálták. A WNBA és a Nike hosszú várakozás után végre közzétette a 12 gárda teljes szerelésérõl a fotókat. A mezeket a sportszergyártó a játékosok bevonásával tervezte.

A korábbi éveknél nõiesebb szabást, kialakítást ígérnek. Emellett speciális hõmérséklet szabályozó anyagból készülnek a mezek. Az elmúlt két év közös munkáját úgy kell elképzelni – a hivatalos sajtóanyag szerint -, hogy digitális test-térképet készítettek. Ezzel meghatározták a nõi sportolók elsõdleges izzadási zónáit és ennek megfelelõen alakították a terveket.

Üzletileg rendkívül nagy elvárásokat fogalmaztak meg a felek. Még 2015-ben jelentették be, hogy 2018-tól a Nike lesz a WNBA kiemelt partnere. Nyolcéves szerzõdést írtak alá és ez idõ alatt összesen 11 milliárd dolláros globális forgalommal számolnak – derül ki a Forbes összeállításából. Átfogó marketing és szponzorációs stratégiát dolgoztak ki, amely a remények szerint növeli majd a nõi kosárlabdával kapcsolatos termékek eladási számait. Illetve sikerül olyan piacokra is betörni a Nike segítségével, ahol eddig a WNBA nem tudta megvetni a lábát.

A Nike az NBA küzdelmeihez hasonlóan kétféle szín összeállítású mezt készít a csapatok számára. Az elsõdleges mezek az Icon Edition nevet viselik. Ezek lesznek jellemzõen a hazai szerelések a klubok tradicionális színeivel. A másodlagos mezek pedig Statement Edition néven kerülnek forgalomba. Ezek a klubok másodlagos színeit emelik ki.

Látva a képeket, számunkra, akik kívülrõl elsõsorban a televízión, táblagépen keresztül követjük az összecsapásokat, a korábbi évekhez képest nagy változást nem fogunk tapasztalni. A jól megszokott színekben kell keresni a csapatokat. Az új mezek május 6-án a WNBA elõszezonjának elsõ játéknapján debütálnak.

Hivatalos videó

Galéria a 2018-as WNBA szerelésekrõl

Hirdetés