Hirdetés
Archivum

Bemutatták a 2020-as Tokiói Olimpia kabalafiguráit:

:

Hirdetés

Szerdán a 2020-es Tokiói Olimpia Szervezõbizottsága bemutatta az esemény hivatalos kabalafiguráit.

Fotó: tokyo2020.org

Fotó: tokyo2020.org

Japánban iskolás gyermekek szavazhattak a kabalafigurákról. A szervezõbizottság tájékoztatása szerint országszerte 16769 intézmény tanulói döntöttek a fentebb látható két futurisztikus szuperhõs mellett. A figurák hivatalos nevérõl még nem született döntés, erre a következõ hónapokban kerül sor.

A hivatalos sajtóanyag kiemeli, hogy az alkotók elgondolása szerint a két figura „ellentétes személyiséggel rendelkezik, de tisztelik egymást.” Ez a 2020-as ötkarikás játékok egyik üzenete is. A kék figurának a legfõbb személyiségjegye, hogy az igazságosságért küzd. A rózsaszín figura, mely a Paralimpia kabalája lesz, olyan különleges képességekkel rendelkezik, hogy tud beszélni a kövekkel és a széllel, az elméjével pedig mozgathat tárgyakat.

Arról már korábban nagy terjedelemben hírt adtunk, hogy a kosárlabdázás szempontjából speciális lesz a 2020-as olimpia. Ekkor debütál új szakágként a 3×3-as kosárlabda. Ezzel nem titkolt cél, hogy olyan nemzetek számára is kvalifikációs lehetõséget biztosítsanak, melyeknek nagypályán kevesebb erre az esélyük.

Hirdetés