Hirdetés
Európa

Bemutatták a 2021-es Európa-bajnokság logóját:

:

Hirdetés

A FIBA kedden bemutatta a 2021-es női kosárlabda Európa-bajnokság hivatalos grafikai elemeit. A kontinenstornát jövőre június 17. és 27. között Franciaország és Spanyolország közösen rendezi.

A 38. női kosárlabda Európa-bajnokságra került 2021-ben. Harmadik alkalommal lesz két házigazdája a FIBA legnagyobb múltra visszatekintő kontinentális válogatott versenyének. Először 2015-ben magyar-román, majd 2019-ben szerb-lett közös rendezés volt.

A 2021-es Európa-bajnokság a szokott rendben zajlik majd. A 16 csapatos mezőnyt négy darab négyes csoportba sorolják. A csoportelsők automatikusan a negyeddöntőben folytatják, míg a másodikak és a harmadikak ugyanezért a lehetőségért keresztbe játszanak egymással.

A torna mérkőzéseit Párizsban, Lyonban és Valenciában rendezik. A végjátékra a francia fővárosban kerül sor.

A kedden bemutatott logó a hivatalos közlemény szerint “hat jellegzetes kosaras mozdulatból” került leképezésre. A grafikai elemeket a lisszaboni VMLY&R Branding készítette.

A kontinenstorna selejtező-sorozata novemberben vette kezdetét. Magyarország Hollandiával és Szlovákiával küzd egy csoportban. A magyar válogatott Amszterdamban 66-56-os vereséget szenvedett az első fordulóban Hollandiától, majd a második játéknapon 73-59-es győzelmet aratott csapatunk Szlovákia felett. Székely Norbert szövetségi kapitánnyal közvetlenül a második meccs után készítettünk részletes interjút. A kirajzolódó nemzetközi trendeket pedig ITT gyűjtöttük össze egy jegyzetben. 

Hirdetés