Hirdetés
USA

Bemutatták a 2021-es WNBA mezeket:

:

Hirdetés

Csütörtökön hivatalosan is bemutatták a 2021-es WNBA mezeket. A Nike sportszergyártó több újítást eszközölt.

A korábbi évekhez képest a legfontosabb változás, hogy a csapatok számára elérhetővé vált egy harmadik számú mez. Ezen felül 2021-től sokkal egyedibb megjelenést biztosít a sportszergyártó. Eddig azonos sablon alapján készült mind a 12 csapat meze, melyekre gyakorlatilag csak a klubok logói és a mezszponzor hirdetése csempészett egyediséget.

Idén a mezek tervezésénél minden klub számára rendelkezésre álltak egyedi betűtípusok, minták és szimbólumok. Ez azt jelenti, hogy lényegesen sokszínűbb, a helyi sajátosságokra, a klubok hagyományaira jobban rezonáló szereléseket láthatunk.

Nagy változás, hogy 2015 után ismét engedélyezték a fehér mezeket és visszatérnek a játékosok számai a mez elejére is. Mint ismert, az elmúlt két évben a számok csak a hátoldalon jelentek meg és ez elég sok kritikát kapott.

A mezek tervezésnél meghallgatták a játékosok visszajelzéseit. Sok kényelmi újítást eszközölt a Nike. Három féle nyakkal rendelhetőek a mezek, melyek szabása az ígéretek szerint az eddigieknél is jobban illeszkedik majd a női kosárlabdázók igényeihez.

Fotó: NIKE

Hirdetés