Hirdetés
Nagyvilág

Bemutatták a 2022-es Világbajnokság logóját:

:

Hirdetés

500 nap múlva kezdődik a 2022-es női kosárlabda Világbajnokság Sydneyben. A Nemzetközi Kosárlabda Szövetség (FIBA) bemutatta az esemény logóját és kiderült, hogy Lauren Jackson lesz a seregszemle nagykövete.

A FIBA nagyon nagy reményeket fűz a jövő évi Világbajnoksághoz. A női kosárlabdázás egyik legmeghatározóbb piaca Ausztrália. A nemzeti csapatuk az elmúlt két és fél évtizedből öt olimpiai érmet (két ezüst és három bronz), illetve öt világbajnoki érmet (egy arany, egy ezüst és három bronz) tud felmutatni. Ilyen kaliberű női kosaras tornát ugyanakkor a 2000-es olimpiai játékokat leszámítva utoljára 27 évvel ezelőtt rendeztek. A világbajnokság ilyen szempontból egy nagy visszatérés lesz.

Az előbbiekben látható logót a 14 éves Amarlie ‘Marlii’ Briscoe tervei alapján alkották meg. A 14 éves ifjú kosárlabdázó művészeti tanulmányokat folytat. Ausztrál őslakosok a felmenői és alkotása a nemzet egységét hivatott szimbolizálni.

Ausztráliában a világbajnokság megrendezésre nagyfokú politikai támogatást élvez. Ilyen eseményt máshogy nem is lehet tető alá hozni. Új-Dél-Wales állam kormányának ugyanis van egy programja, amely szerint 10 év alatt 10 különböző sportági világbajnokságot (10 World Cups in 10 Years) szeretnének rendezni. Ennek a törekvésnek gazdaságélénkítő és turizmus-segítő céljai is vannak. Az esemény nagykövete Lauren Jackson kettős szerepben van, hiszen egyben az ausztrál profi liga, a WNBL vezetője is.

Hirdetés