Hirdetés
Archivum

Bemutatták a 3×3-as Világbajnokság csoportjait:

:

Hirdetés

A FIBA nyilvánosságra hozta a hivatalos honlapján az október 11. és 15. között Kínában Kanton / Guangzhou városában megrendezésre kerülõ 3×3-as Világbajnokság csoportbeosztását. A tornán természetesen az Európa-bajnok magyar válogatottnak is szurkolhatunk.

Fotó: FIBA

Fotó: FIBA

A résztvevõ válogatottakat négy darab öt csapatos csoportba sorolták. Az Európa-bajnok magyar válogatott a B-csoportba került, ahol Ausztrália, Andorra, Argentína és Izrael lesznek az ellenfelek. A csoport erõsségérõl nyilatkozni, amíg nincsenek meg az összeállítások, természetesen nem lehet.

Andorrát ismerhetjük a nyári EB-selejtezõrõl, akkor sikerült is legyõzni õket. Ausztrália pedig az egyik nagy visszatérõ a szakágban. Õk az alapításkor igen aktívak voltak, az elsõ Világbajnokságon 2012-ben Athénben bronzérmet szereztek, aztán versenyzési lehetõség hiányában 1-2 évre háttérbe szorult náluk a 3×3. Két éve a moszkvai seregszemlét a nõi szakágban ki is hagyták. A másik két résztvevõ Argentína és Izrael rendszeresen megméretteti magát a világversenyeken.

A csoportokból az elsõ két helyezett jut a negyeddöntõbe. Aki követte nyáron az asztanai U18-as Világbajnokságot, annak a lebonyolítás nem lesz meglepetés. Az ötnapos tornán a magyar válogatott az elsõ és a harmadik napon két meccset játszik az elõzetes idõrend szerint. Elõbb Izrael és Andorra, majd Argentína és Ausztrália lesznek az ellenfelek. Amennyiben sikerül továbbjutni, úgy egy újabb pihenõnap következik, amit a záró napon az egyenes kieséses szakasz követ.

A csoportok beosztása

A-csoport: Hollandia, Ukrajna, Lengyelország, Indonézia, Új-Zéland
B-csoport: Magyarország, Andorra, Argentína, Izrael, Ausztrália
C-csoport: Olaszország, Spanyolország, Japán, USA, Tajvan
D-csoport: Franciaország, Csehország, Kína, Románia, Cook-szigetek

Hirdetés