Hirdetés
Archivum

Bemutatták a 64 csapatos országos fõtáblát az NCCA nõi kosárlabda bajnokságában:

:

Hirdetés

Hétfõrõl keddre virradóra nyilvánosságra hozták az NCAA Divízió I-es nõi kosárlabda bajnokságának 64 csapatos fõtábláját. Ismét izgalmas márciusunk lesz.

Mint ismeretes a 64 csapatos fõtáblát a Divíziós I-es konferenciák gyõztesei és mellettük a különbözõ mutatók alapján legerõsebbnek számító csapatok alkotják. A mezõnyt négy régióra (Albany, Spokane, Kansas City, Lexington) bontják. A négy régió elsõ helyen rangsorolt csapatai idén a UConn, a Notre Dame, a Louisville és a Mississippi State lettek.

Kezdjük a magyar érdekeltséggel, hiszen idén Kaposi Pálma és a University of Minnesota került fel a fõtáblára. A Spokane régióban a 10. rangsorolást kapták és a 7. helyen jegyzett Green Bay ellen szerepelnek az elsõ fordulóban. A mérkõzést pénteken magyar idõ szerint 23 órától rendezik. Továbbjutás esetén az Oregon – Seattle U párharc gyõztese lesz Kaposi Pálmáék ellenfele. Természetesen nagyon szurkolunk, hogy ezt sikerüljön elérni. A South Florida is ott van a fõtáblán, náluk a szezont sérülés miatt Nagy Dorottya kihagyja. A 6. rangsorolást kapták és a Buffalo ellen kezdenek az Albany Régióban.

Nézzük a mezõny többi tagját, hiszen ahogy minden évben megszokhattuk, a tábla kihirdetése ismét rengeteg véleményt szült. Éppen a Spokane Régió miatt kaptak az NCAA illetékesei sok kritikát, mondván, hogy az elsõ öt csapat játékereje a másik három régió elsõ kiemeltjeitõl messze elmarad. Itt az elsõ helyen rangsorolt csapat a sérülésektõl tizedelt Notre Dame lett. A második helyen rangsorolt Oregon soha nem szerepelt Final Four-ban. A harmadik helyezet Ohio State 25 éve jutott utoljára a nyolc közé, míg a DePaul jó eséllyel a leggyengébb 5. rangsorolt a jelenlegi országos mezõnyben.

Már elõzetesen is számítani lehetett erre, de rendkívül megosztó döntés, hogy a UConn és a címvédõ South Carolina azonos régióba került. Ez azt jelenti, hogy a két csapat közül az egyik nem lesz ott a négyes döntõben. A UConn az Albany Régió elsõ helyen rangsorolt gárdája, míg a South Carolina ugyanitt a második rangsorolást kapta.

Szintén bombaerõsnek ígérkezik a Lexington Régió végjátéka, ahol az elsõ helyen rangsorolt csapat a Louisville, míg a második kiemelést a Baylor kapta. A tábla negyedik negyede a Kansas City Régió, itt a Mississippi State az elsõ helyen kiemelt. A SEC Konferencia döntõjében a South Carolina-tól 62-51-re kikaptak, de ez nem befolyásolta végül a magas kiemelésüket.

Az elsõ kör mérkõzéseit március 16-án és 17-én rendezik. A régionális döntõkre március 25-én és 26-án kerül sor, míg a Final Four-t március 30-án és április 1-én bonyolítják le. Ennek helyszíne Columbus lesz.

A fõtábla

Hirdetés