Hirdetés
Archivum

Bemutatták a Bourges keretét a 2019/2020-as szezonra:

:

Hirdetés

A Tango Bourges Basket hétfõn este egy sajtótájékoztatón bemutatta keretét a 2019/2020-as évadra. Öt változás lesz.

Forrás: leberry.fr

Forrás: leberry.fr

A Bourges felemás szezont zárt, hiszen nem jutottak bajnoki döntõbe és az Euroligában a negyedöntõben búcsúztak. Itt éppen a Sopron Basket ejtette ki a francia gárdát. A hétvégén azonban megvédték a címüket a Francia Kupában és ezzel a következõ évadban it ott lehetnek az Euroligában.

Az már korábban hivatalossá vált, hogy új idõszámítás kezdõdik: Pierre Fosset legendás klubelnök, aki 25 éven át irányította a Bourges csapatát, leköszönt. A hétfõi sajtótájékoztatón is már az utódja Agnès Saint Ges ült közvetlenül Olivier Lafargue vezetõedzõ mellett és vezette fel az alábbiakban olvasható névsort.

A Bourges keretében öt változás lesz. Távozik Marine Johannès (Asvel), Kristen Brooke Sharp (Villeneuve-d’Ascq), Katherine Plouffe (Basket Landes), Cristina Ouvina (USK Praha) és Nayo Raincock-Ekunwe. Helyükre öten érkeznek. Közülük már korábban bejelentették Isabelle Yacoubou-t, most a többieket is megismerhettük.

A rutinos francia center mellett szerzõdtették Marissa Coleman-t, aki hat éve volt már a csapat játékosa. Idén tavasszal a Landerneau alakulatában extrán játszott. A Lattes Montpellier-vel bajnoki döntõt vívó Ana Dabovicot senkinek sem kell bemutatni. A svéd válogatott irányító Elin Eldebrink a Salamancától teszi át a székhelyét, míg a Landes-tõl Alexia Plagnard jön.

A Bourges Basket kerete 2019-2020-ra: Alexia Chartereau, Marissa Coleman, Ana Dabovic, Elin Eldebrink, Elodie Godin, Jade Hamaoui, Sarah Michel, Alexia Plagnard Iliana Rupert és Isabelle Yacoubou.

Hirdetés