Hirdetés
Archivum

Bemutatták a francia válogatott 17 fõs bõ keretét:

:

Hirdetés

Lassan minden európai válogatott, mely részvételi jogot szerzett a szeptember végi tenerifei Világbajnokságra, munkába áll. A házigazda spanyol válogatottról nagy terjedelemben írtunk, pénteken a francia válogatottat is megismerhettük.

A francia válogatott július 30-án, hétfõn kezdi meg az elsõ összetartását a Világbajnokság elõtt Saint Girons városában. A program ezen része augusztus 6-ig tart és erre 17 fõs keretet hirdetett Valerie Garnier szövetségi kapitány.

Az alábbiakban olvasható összeállításból Endy Miyem várhatóan nem állhat a stáb rendelkezésére, mivel a Minnesota Lynx csapatának a tagja a WNBA-ben. A megállapodás esetében az, hogy amint véget ér a Lynx szezonja, vagy nem számítanak a szolgálataira, csatlakozik a társaihoz. Az augusztus elejére összehívott keretben nem szerepel Bria Hartley neve sem, mivel vélhetõen jelenleg is zajlik a papírmunka a játékjogával kapcsolatban.

A franciák számára augusztus 20-tól fordul célegyenesbe a felkészülés, ekkor kezdõdnek az edzõmeccsek sora. Elõbb Olaszországot látják vendégül. Ezt követõen szeptember 7. és 9. között Párizsban lesz egy nagyszabású torna, ahol Lettországgal és Ausztráliával találkoznak. A Világbajnokságot megelõzõen még egy tornát rendeznek, amikor Szenegállal, Kanadával és a tervek szerint az ekkor már Európába érkezõ amerikai válogatottal mérkõznek. Ennek helyszíne Antibes lesz.

A francia válogatott 17 fõs kerete
AYAYI Valériane (Tango Bourges Basket)
BADIANE Marième (Lyon Asvel Féminin)
BERKANI Lisa (USO Mondeville)
BERNIES Romane (Basket Lattes Montpellier)
BOUDERRA Amel (Flammes Carolo)
CHARTREREAU Alexia (Tango Bourges Basket)
CIAK Héléna (Dinamo Kurszk)
DUCHET Alix (Cavigal Nice Basket 06)
EPOUPA Olivia (Galatasaray)
GRUDA Sandrine (Yakin Dogu )
GAYE Aby (Tarbes Gespe Bigorre)
JOHANNES Marine (Tango Bourges Basket)
KAMBA Laetitia (Villeneuve d’Ascq)
KONTEH Adja (Tarbes Gespe Bigorre)
MICHEL Sarah (Tango Bourges Basket)
MILAPIE Marie-Michelle (Basket Landes)
TCHATCHOUANG Diandra (Tango Bourges Basket)
Zárójelben a játékosok 2017/2018-as klubcsapatai.

Hirdetés
Hirdetés