Hirdetés
Európa

Bemutatták a francia válogatott keretét az olimpiai selejtezőre:

:

Hirdetés

Valérie Garnier, szövetségi kapitány bemutatta a francia válogatott 14 fős keretét, mely január 31-én megkezdi a felkészülést a bourges-i olimpiai selejtezőre.

A francia válogatott a tavalyi Európa-bajnokságon ezüstérmes csapatra épül. A novemberi spanyolországi felkészülési meccseken szereplő Marième Badiane, Ornella Bankole és Marie-Michelle Milapie nem kapott behívót, ahogy a bokasérüléssel bajlódó Alix Duchet sem. Ugyanakkor ott lesz a gárdában Helena Ciak és Sarah Michel, ahogy a rutinos klasszisok közül Endy Miyem, Sandrine Gruda, Valériane Vukosavljevic (Ayayi). A fiatal feltörekvő generációból pedig ismét Iliana Rupert és Marine Fauthoux kap lehetőséget, míg a honosított ezúttal is Bria Hartley.

A franciák január 31-én kezdik a felkészülést és a 14 főből majd 12 játékos kap lehetőséget a selejtező-mérkőzéseken. Valérie Garnier tanítványai  Ausztráliával, Brazíliával és Puerto Ricóval szerepelnek egy csoportban. A bourges-i tornáról az első három helyezett szerez kvótát.

A francia válogatott kerete: Alix Duchet, Olivia Epoupa, Marine Fauthoux, Marine Johannes, Sarah Michel, Bria Hartley, Magali Mendy, Diandra Tchatchouang, Valériane Vukosavljevic, Alexia Chartereau, Helena Ciak, Sandrine Gruda, Endy Miyem, Iliana Rupert.

Hirdetés