Hirdetés
3x3

Bemutatták a párizsi 3×3-as Európa-bajnokság logóját, helyszínét:

:

Hirdetés

2021. szeptember 10. és 12. között Párizs lesz a házigazdája a 3×3-as Európa-bajnokságnak. A rendezvényhelyszínt a Trocadero téren állítják fel a szervezők. Kivételes kulisszák előtt bonyolítják le a 12 csapatos seregszemlét.

Mint ismert, 2020-ban, sok eseményhez hasonlóan, a 3×3-as Európa-bajnokságot, illetve az azt megelőző selejtező-sorozatot is törölni kellett. Idén azonban nincs akadálya a kontinenstornának, melynek selejtezőit június végén rendezik két helyszínen. Romániában Konstanca, Izraelben Tel-Aviv fogadja a résztvevőket.

A magyar válogatott Kontancán lép pályára, ahol a potenciális riválisaink Románia Lettország, Ukrajna, Fehéroroszország, Észtország, Szlovákia, Litvánia, Svédország, Nagy-Britannia, Írország és Koszovó lehetnek. Négy csoportban küzdenek a résztvevők. Az első két helyezett jut a legjobb nyolc közé. A negyeddöntők győztesei vívják ki a részvételt a kontinenstornán.

Az Európa-bajnokság névadó támogatója a Caisse d’Epargne lesz. Hivatalosan így Caisse d’Epargne FIBA 3×3 Europe Cup néven rendezik meg a 2021-es kontinenstornát.

A 3×3-as kosárlabda Európa-bajnokság párizsi megrendezése egy olyan emblematikus helyszínen, mint a Trocadera, egy kivételes pillanat lesz a 2024-es olimpiai játékokra való felkészülés során. Partnereink közös erőfeszítésének köszönhetően a párizsiak felfedezhetik a kosárlabda egy új változatát, amely innovatív, modern és látványos. Ez a nemzetközi verseny az új iskolai tanév kezdetén a fiataloknak és a kluboknak kiemelt esemény lesz, remélhetőleg már egy olyan időszakban, amikor a sportélet teljesen újraindul. Ez egyedülálló esély a francia kosárlabdának, de a teljes párizsi sportéletnek, hogy új energiákat kapjon.

– mondta Pierre Rabadan Párizs városának sportért felelős alpolgármestere.

Hirdetés