Hirdetés
Archivum

Bemutatták a szeptemberi Világbajnokság kabalafiguráját:

:

Hirdetés

Kedden délelõtt Santa Cruz de Tenerifén, a helyi Városháza dísztermében bemutatták a szeptember 22. és 30. között megrendezésre kerülõ nõi kosárlabda Világbajnokság kabalafiguráját.

Fotó: FEB

Fotó: FEB

Jose Montero, a spanyol szövetség alelnöke a bevezetõjében elmondta: a céljuk, hogy minden idõk legjobb nõi Világbajnokságát rendezzék. Ehhez pedig elengedhetetlen a megfelelõ körítés is. Így például – a közelmúltban lapunkban is bemutatott – hivatalos dal mellett megjelenésében olyan kabalafigurát szerettek volna, amely a legrangosabb sporteseményekhez is felnõ. Végül hosszas elõkészítés után esett a választás a Tina névre keresztelt teknõsre.

A vezetõ tervezõ Raúl Pena de la Rosa a keddi sajtóeseményen hangsúlyozta, hogy mindenképpen olyan figurát álmodott meg, amely kötõdik Teneriféhez, de egyben a kosárlabdához is. Elmondta, hogy a teknõsök fáradhatatlan harcosok, akik mindig csapatban dolgoznak és minden számukra kedvezõtlen természeti elemmel harcolva képesek életben maradni. Ezt a küzdõszellemet szerette volna megragadni az alkotásában.

Fotó: FEB

Fotó: FEB

A spanyol szövetség helyszínen tartózkodó vezetõi azt is elmondták, hogy a Világbajnoksághoz kapcsolódó hivatalos termékek eladásából származó bevétel 5%-át környezetvédelemre fordítják. Egészen pontosan a társadalmi felelõsségvállalásuk jegyében olyan szervezeteknek ajánlják fel a bevételt, amelyek a torna ideje alatt keletkezõ megnövekedett szennyezés okozta károk helyreállításában segédkezhetnek majd.

Hivatalos videó:

Hirdetés