Hirdetés
Európa

Bemutatták a szlovák válogatott keretét:

:

Hirdetés

Eb-selejtezőbeli csoportellenfelünk Szlovákia kihirdette keretét a novemberi válogatott programra. A szlovákok november 12-én mérkőznek Hollandiával az amszterdami buborékban.

Szlovákia egy vereséggel várja a sorozat folytatását. Azt az egy vereséget éppen a mieinktől szenvedték el Sopronban. Ahogy hazánkban, úgy a szomszédos Szlovákiában is igencsak megosztotta a kosárlabda közvéleményt a nemzetközi szövetség döntése a buborékos rendszerről. Juraj Suja szövetségi kapitány a TASR hírügynökségnek arról beszélt, hogy személy szerint februárra halasztotta volna a találkozókat, akkor megpróbálva befejezni a sorozatot az eredeti sorsolás  és pályaválasztói jog szerint. A szlovák kapitány elmondta, hogy a versenyző keretnek legalább a fele Amszterdamban csatlakozik be a munkába, ami rendkívül speciális helyzetet teremt.

A keretet nézve a legnagyobb változás, hogy a válogatottságtól 2018. októberében visszavonult Anna Jurcenkova újra a csapat rendelkezésére fog állni. A 35 éves center a tavaszi leállás óta a kassai munkát segíti. A rutinja sokat érhet. A keret természetesen az Euroligás különítményre épül, Barbora Bálintová és Angelika Slamová a Gdynia, Žofia Hruščáková a Galatasaray játékosa. Mellettük Sabína Oroszová és Ivana Jakubcová Olaszországban szerepel, míg a hazai mag jórészt a Kassa, Pöstyén, Rózsahegy trióból érkezik.

A szlovák válogatott kerete:

Terézia Páleníková, Natália Martišková, Vanda Kozáková, Alexandra Hašková (Piešťanské Čajky), Anna Jurčenková, Michaela Balážová, Denisa Blanárová (Young Angels Košice), Timea Sujová, Simona Marcová, Laura Horvátová (ŠBK Šamorín), Miroslava Praženicová, Radka Stašová (MBK Ružomberok), Barbora Bálintová, Angelika Slamová (Arka Gdyňa/Poľ.), Lucia Hadačová, Veronika Remenárová (KP Brno), Nikola Dudášová (1KS Sleza Wroclaw), Žofia Hruščáková (Galatasaray Istanbul), Sabína Oroszová (Allianz Geas Sesto San Giovanni), Ivana Jakubcová (Gesam Gas Le Mura Lucca), Tereza Sedláková (Kemegal Cortegada), Stella Tarkovičová (SBŠ Ostrava), Nikola Kováčiková (University of Pennsylvania), Alica Moravčíková (BasCats USC Heidelberg).

Fotó: Tóth Zsombor / FIBA.Basketball

Hirdetés