Hirdetés
Archivum

Bemutatták a török válogatott bõ keretét:

:

Hirdetés

Ceyhun Yildizoglu a török válogatott télen kinevezett szövetségi kapitánya közzétette a bõ keretet, mely megkezdi a felkészülést a 2019-es Európa-bajnokságra. Csoportriválisunknál a szeptemberi Világbajnokságon látott csapathoz képest nagy változások nincsenek.

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball

A török válogatottnál a Világbajnokságot követõen megköszönték a csapatot 2016 májusa óta irányító Ekrem Memnun munkáját és helyére visszatért a korábbi sikerkapitány Ceyhun Yildizoglu. Új kapitány ide vagy oda, a mozgástere ugyanolyan szûk, mint elõdjének. Kevés minõségi játékperccel rendelkezõ török játékos van jelenleg. A Világbajnokságon látott csapatból ketten nincsenek a bõ keretben. Olcay Cakir és Esra Ural Topuz is sérüléssel bajlódik, ezért nem lehetnek ott a társaikkal.

A törököknél (is) mindig érdekes a honosított pozíció, hiszen erre több opciójuk is van. Ezúttal Kiah Stokes és a Világbajnokságon is látott Quanitra Hollingsworth neve szerepel a bõ keretben. Nagy kérdés, hogy közülük kit fog választani Ceyhun Yildizoglu. A válogatott stábja május 11-én szombaton áll munkába. Igaz, ez ekkor még csak az edzõtábor elõkészítése kezdõdik meg. Még javában tart a Cukurova és a Fenerbahce bajnoki döntõje. A teljes keret és a Cukurovánál dolgozó szövetségi kapitány ezt követõen kezdi a közvetlen felkészülést.

A török válogatott bõ kerete: Bahar Çağlar (Beºiktaº JK), Melis Gülcan (Botaº), Olcay Çakır Turgut (Botaº), Kübra Erat (Botaº), Derin Yaya (Çankaya Üniversitesi), Pelin Derya Bilgiç (Çukurova Basketbol), Gökºen Fitik (Çukurova Basketbol), Sevgi Uzun (Çukurova Basketbol), Meltem Avcı (Çukurova Basketbol), Esra Ural Topuz (Fenerbahçe), Tuğçe Canıtez (Fenerbahçe), Tilbe ªenyürek (Fenerbahçe), Ayºe Cora (Fenerbahçe), Kiah Irene Stokes (Fenerbahçe), Iºıl Alben (Galatasaray), İnci Güçlü (Galatasaray), Merve Aydin (Hatay BªB), Cansu Köksal (Hatay BªB), İlayda Güner (İstanbul Üniversitesi), Asena Yalçın (Mersin BªB) és Quanitra Hollingsworth (Dinamo Kurszk).

Hirdetés