Hirdetés
Archivum

Bemutatták a WNBA 2018-as versenynaptárát:

:

Hirdetés

A WNBA a hivatalos honlapján közzétette a 2018-as évad menetrendjét. A nyitó hétvégébõl már botrány is lett.

A WNBA 2018-as szezonja május 18-án pénteken veszi kezdetét, amikor a Phoenix Mercury a Dallas Wings csapatát fogadja. Ezen a napon ez az egyetlen találkozó lesz. Másnap szintén egy meccset rendeznek, amikor az Indiana Fever látja vendégül a Chicago Sky-t. Az új évad május 20-án vasárnap indul be igazán. Úgynevezett #WNBAAllDay lesz, amikor hat mérkõzést bonyolítanak le. Mind a 12 csapat pályára lép. A címvédõ Minnesota Lynx is ekkor mutatkozik be, az elsõ meccsükön rögtön a legnagyobb riválisukat a Los Angeles Sparks alakulatát fogadják. A Lynx játékosai, miután ez lesz az elsõ hazai tétmeccsük az új szezonban, a szokásjognak megfelelõen majd ezen az estén vehetik át a 2017-es bajnoki címért járó gyûrûket.

A Lynx és a Sparks az elmúlt két évben egymás ellen vívta a döntõt és igencsak komoly rivalizálás alakult ki közöttük, emiatt egy kisebb botrány is kerekedett. Candace Parker a Los Angeles Sparks sztárja Twitteren megalázónak nevezte, hogy a Lynx gyûrûátadó ceremóniájához nekik kell asszisztálniuk. Véleménye szerint bármely másik profi ligában elképzelhetetlen lenne, hogy a bajnoki gyûrûket éppen a legyõzött csapat elleni meccs elõtt adják át. Nem mindenki osztotta ezt a véleményt, de innen Európából ebben igazságot tenni nem lehet. Hogy a liga részérõl ez a beosztás szándékos lépés volt, amivel fokozni szeretnék a nyitó hétvége iránti érdeklõdést vagy csak egyszerû figyelmetlenség, azt vélhetõen soha nem fogjuk megtudni.

A jól megszokott menetrend szerint zajlik majd az évad. Továbbra is az ESPN csoport közvetíti országosan a meccseket. A 2018-as szezonban 33 találkozó kerül képernyõre, ebbõl 13 lesz az alapszakaszból és a rájátszás összes találkozóját láthatják majd nagy elérésû adón az amerikai nézõk. Magyar szempontból fontosabb, hogy idén is lesznek Twitteren ingyenesen nézhetõ találkozók és természetesen a League Pass szolgáltatáson keresztül minden meccs látható lesz. Érdemes még figyelni a liga új csapata, a Las Vegas Aces hazai debütálását. Õk május 27-én a Seattle Storm-ot fogadják az otthonukban. Az alapszakasz küzdelmei a tervek szerint augusztus 19-én zárulnak. Az All-Star gálát pedig július 28-án rendezik Minneapolisban.

A teljes menetrend elérhetõ ITT

Hirdetés