Hirdetés
USA

Bemutatták a WNBA 2020-as versenynaptárát:

:

Hirdetés

A WNBA hivatalos felületein közzétették a 2020-as évad versenynaptárát. Az előzetes híreknek megfelelően több ponton megújul a menetrend. Olimpiai év jön, tehát lesz egy hosszabb megszakítás is.

A legfontosabb, hogy a WNBA 2020-as alapszakasza május 15-én, pénteken indul és az utolsó játéknapja szeptember 20., vasárnap lesz. Ezt követi a rájátszás. Az olimpiai szünet előtti utolsó játéknap július 10. Az ötkarikás játékok után pedig augusztus 16-án folytatódnak az alapszakasz küzdelmei. A csapatok az eddigi 34 helyett 36 mérkőzést vívnak majd, 18 hazai és 18 idegenbeli találkozó vár az együttesekre.

Végre megismerhettünk hivatalos információkat az újonnan életre hívott kupasorozatról. A Commissioner’s Cup sorozathoz minden csapatnak 10 mérkőzése fog tartozni. A régi konferencia-felosztás alapján a saját konferencia-riválisok elleni első hazai és az első idegenbeli meccsei kerülnek elszámolásra minden gárdánál. Ezek eredménye alapján készül egy külön tabella is és a két konferencia legjobbja vívja majd a döntőt. A kupasorozatba is beszámító meccsek az olimpiai szünetig lezajlanak. Az olimpiai szünetről visszatérve – az alapszakasz folytatása előtt két nappal -, tehát augusztus 14-én jön a finálé.

A televíziós közvetítéseket nézve hazánkban 2020-ban a WNBA League Pass szolgáltatáson keresztül követhetőek az összecsapások. Ismét terveznek ingyenes meccseket Twitteren. Ezek listáját később hozzák nyilvánosságra. Az Egyesült Államokban az ESPN/ABC csoport 17 alapszakasz találkozót tűz műsorára. A kiemelt elérésű ABC csatornán majd öt meccs lesz az alapszakaszból.

A nyitó hétvége programját nézve, három nap alatt 10 mérkőzést láthatunk. Május 15-én pénteken a Chicago Sky fogadja a Minnesota Lynx-t, az Indiana Fever az Atlanta Dream alakulatát, míg a Seattle Storm vendége a Dallas Wings lesz. Másnap az országos televíziós szezonnyitón a címvédő Washington Mystics hazai pályán debütál. Az ellenfelük a Los Angeles Sparks. A Connecticut Sun a New York Liberty-t, az Atlanta a Chicagót látja vendégül. Vasárnap New York Liberty – Los Angeles Sparks, Las Vegas Aces – Dallas Wings, Phoenix Mercury – Seattle Storm és Minnesota Lynx – Indiana Fever találkozók jönnek.

A teljes menetrend megtekinthető ITT

Fotó: FIBA.Beskatball

Hirdetés