Hirdetés
3x3

Bemutatták az amerikai 3×3-as válogatott bő keretét:

:

Hirdetés

Hivatalosan is bemutatta az USA Basketball az Egyesült Államok 3×3-as női válogatottjának 11 fős bő keretét.

Nagyon sok találgatás jelent meg a női kosárlabdával foglalkozó lapokban, köztük nálunk is, arról, hogy az Egyesült Államok milyen kerettel készülhet az indiai Bengaluru-ban megrendezésre kerülő 3×3-as olimpiai selejtezőre. Bár ebben a szakágban eddig női szinten kevesebbet mutatott USA, de mégis a sportág leginkább meghatározó nemzetéről beszélünk.

Az alábbiakban látható keretben komoly eredménysorral rendelkező játékosokat vonultatnak fel. Bár természetesen hozzá kell tenni, hogy a 3×3-as játék más erényeket kíván meg, mint az 5:5 kosárlabda. Nem lehet a kettőt párhuzamba állítani.

A bő keret: Cierra Burdick, Layshia Clarendon, Natasha Cloud, Napheesa Collier, Stefanie Dolson, Kelly Faris, Allisha Gray, Linnae Harper, Kelsey Plum, Katie Lou Samuelson és Jackie Young.

A jelenleg is dolgozó nagypályás válogatott bő keretéből hat játékost emeltek át 3×3-ba, ők Clarendon, Collier, Dolson, Gray, Plum és Samuelson. Az amerikaiak a felnőtt női mezőnyben kétszer voltak világbajnokok 3×3-ban, 2012-ben és 2014-ben. A 2014-es moszkvai aranyérmes csapatból Burdick most is helyet kapott.

Korosztályos szinten már eredményesebb USA. Samuelson U18-as világbajnok és ifjúsági olimpián aranyérmes volt 3×3-ban. 2014-ben mellette Collier is aranyat nyert a fiatalok ötkarikás világjátékán. A felnőtteknél 2016-ban világbajnoki bronzérmes lett USA. Abból a gárdából pedig Harper kapott lehetőséget.

Az amerikaiak első edzőtáborára február 12-én és 13-án kerül sor. Vélhetően ezt követően már az utazó kerettel kapcsolatban is sokkal okosabbak leszünk.

Hirdetés