Hirdetés
Archivum

Bemutatták az amerikai egyetemi rájátszás 64 csapatos fõtábláját és az ágrajzot:

:

Hirdetés

Technikai okok miatt a tervezettnél pár órával korábban – az ESPN idõ elõtt feltette közösségi felületeire a táblázatot – nyilvánosságra hozták az NCAA Divízió I-es Nõi Kosárlabda Bajnokságának 64 csapatos fõtábláját.

Fotó: NCAA

Fotó: NCAA

Nagy terjedelemben adtunk hírt arról, hogy az NCAA Divízió I-es Nõi Kosárlabda Bajnokságában vasárnap késõ este lezárultak a konferencia-küzdelmek. A 32 Konferencia gyõztese alanyi jogon felkerült a fõtáblára, míg a másik 32 gárdát egy összetett statisztikai számítást figyelembe véve válogatták össze a szervezõk.

A 64-es mezõnyben magyar érdekeltség nem lesz. Juhász Dorka és Kaposi Pálma csapata is a WNIT fõtábláján kapott helyett. A végsõ gyõzelemért zajló küzdelemben a szokásoknak megfelelõen négy régióra bontották a mezõnyt. Ezek végjátékának Greensboro, Chicago, Portland és Albany ad otthont. Az elsõ helyen kiemelt gárdák pedig a Baylor (31-1), a címvédõ Notre Dame (30-3), a Louisville (29-3) és a Mississippi State (30-2) lettek.

Kisebb meglepetés, hogy a UConn az Albany Régióban a Louisville mögött csak a második kiemelést kapta. Geno Auriemma együttese 2007 óta mindig elsõ helyen rangsorolt volt aktuális régiójában. Ami a menetrendet illeti, az elsõ forduló küzdelmei pénteken kezdõdnek.

Ágrajz

Fotó: NCAA

Fotó: NCAA

Hirdetés