Hirdetés
USA

Bemutatták az amerikai válogatott őszi egyetemi menetrendjét:

:

Hirdetés

A nyár folyamán többször hírt adtunk arról, hogy az Egyesült Államok válogatottja az egész őszi-tavaszi szezont végig fogja versenyezni. Ennek egyik állomása, hogy négy magasan rangsorolt egyetemi szakmai program csapatával összeméri az erejét novemberben. Az USA Basketball minap nyilvánosságra a mérkőzések menetrendjét.

Fotó: USA Basketball

Az Egyesült Államok válogatottja november 2-án a Stanford University, 4-én az Oregon State University, 7-én a Texas A&M University, majd zárásul november 9-én a University of Oregon együttese ellen lép pályára. Mint ismert, a 2020-as Tokiói Olimpiáig hátralévő kevesebb, mint egy évben rendszeresen tart edzőtábort Dawn Staley szövetségi kapitány. Az USA ennek jegyében részt vett szeptember végén az Amerika-bajnokságon és bár már rendelkeznek kvótával, de tét nélkül az Olimpiai Selejtezőn is el kell indulniuk.

Az USA Basketball nyolc játékossal kötött szerződést, akik vállalták, hogy ezen összetartások alkalmával – ha nem hátráltatja őket sérülés – a szakmai stáb rendelkezésére állnak. Ők Sue Bird (Seattle Storm/Connecticut), Elena Delle Donne (Washington Mystics/Delaware), Skylar Diggins-Smith (Dallas Wings/Notre Dame), Sylvia Fowles (Minnesota Lynx/LSU), Chelsea Gray (Los Angeles Sparks/Duke), Nneka Ogwumike (Los Angeles Sparks/Stanford), Diana Taurasi (Phoenix Mercury/Connecticut) és A’ja Wilson (Las Vegas Aces/South Carolina).

Az őszi egyetemi mérkőzésekre a fenti négy játékos mellé Seimone Augustus (Minnesota Lynx/LSU), Layshia Clarendon (Connecticut Sun/California), Napheesa Collier (Minnesota Lynx/Connecticut) és Kelsey Plum (Las Vegas Aces/Washington) csatlakozik.

Fotó: USA Basketball

Hirdetés