Hirdetés
Archivum

Bemutatták az EuroLiga csapatait:

:

Hirdetés

A FibaEurope nyilvánosságra hozta a nõi kosárlabda EuroLiga 2011/2012-es kiírásában résztvevõ csapatok listáját. A legrangosabb európai kupasorozatban jövõre 23 együttes vesz részt. A sorsolást szombaton tartják Münchenben.

Mozgalmas nyarat tudhat maga mögött az európai nõi klubkosárlabdázás, mivel nemcsak a Pécs 2010, de számos más együttes háza tájáról is komoly anyagi problémákról érkeztek hírek. Az európai szövetség, a FibaEurope végül nem is tudta feltölteni a 24 fõsre tervezett mezõnyt. A teljesen átszervezett sorozat 23 együttessel rajtol az õsszel.

A EuroLiga új lebonyolítást kap, két 8 és egy 7 csapatos csoportban folynak majd a küzdelmek és a korábbi híreknek megfelelõen tavasszal nem négyes, hanem nyolcas döntõre kerül sor. A sorsolást július 9-én rendezik Münchenben. Magyarországot az UNIQA Euroleasing Sopron és a Seat Szese Gyõr együttese képviseli.


Az EuroLiga 2011/2012-es kiírásának csapatlistája
: Beretta Famila Schio (ITA), Lotos Gdynia (POL), BLMA Montpellier (FRA), Nagyezsda Orenburg (RUS) Bourges Basket (FRA), Rivas Ecopolis (ESP) CCC Polkowice (POL), Ros Casares (ESP), Cras Basket Taranto (ITA), Seat Szese Gyõr (HUN), Fenerbahce SK (TUR) , Sparta&K M.R.Vidnoje (RUS), Frisco Brno (CZE), UMMC Jekatyerinburg (RUS), Galatasaray (TUR), UNIQA Euroleasing Sopron (HUN), GB Tarbes (FRA), VICI Aistes (LTU), Good Angels Kosice (SVK), Wisla Can-Pack (POL), Gospic Croatia (CRO), ZVVZ USK Praha (CZE) és Halcon Avenida Salamanca (ESP).

Hirdetés