Hirdetés
Archivum

Bemutatták az U17-es Világbajnokság új trófeáját:

:

Hirdetés

Július 21. és 29. között rendezik Minszkben az U17-es leány kosárlabda Világbajnokságot, melyen a magyar válogatottnak is szurkolhatunk. A FIBA az eseményre új trófeát terveztetett.

Fotó: FIBA

Fotó: FIBA

A fenti képen látható sötét háttérrel a leány Világbajnokság új trófeája és világos háttérrel a fiúk tornájára készített darab. Egy absztrakt geometrikus formát láthatunk, amely azt hivatott ábrázolni, ahogy a csiszolatlan gyémántokból világklasszis sportolókká válnak a fiatalok. A „nyers és igaz tehetséget”, illetve a játékosok „energiáját és érzelmeit” hangsúlyozza a trófea a FIBA közleménye szerint.

Mint ismeretes a magyar válogatott a tornán a C-csoportba került, ahol Argentína, Új-Zéland és Spanyolország lesznek a riválisok. Már a torna hivatalos menetrendjét és csarnokbeosztását is ismerjük. Válogatottunk magyar idõ szerint július 21-én, szombaton 14 óra 30 perctõl Argentína ellen kezd. Ezt a kisebb, de korszerûbb csarnokban, a minszki Falcon Club rendezvényközpontban bonyolítják le.

A másik két csoportmeccsünkre a tervek szerint a jól ismert és sok nagy csatát megélt minszki Sportpalotában kerül sor. Itt július 22-én 12 óra 45 perctõl Új-Zéland lesz az ellenfél. A spanyolok elleni csoportrangadót pedig július 24-én, kedden bonyolítják le szintén 12 óra 45 perces kezdéssel.

A hivatalos bemutató:

Hirdetés