Hirdetés
Utánpótlás

Béres Tímea és Rátgéber László sportvezetőként is komoly sikerekre tör:

:

Hirdetés

A Mercedes-Benz Gyár Nemzeti Kosárlabda Akadémia vezetője, Béres Tímea Pécsen járt és megtekintette a pécsi Nemzeti Akadémia kiváló létesítményeit, betekintett a működésébe, minden Rausch Anikó ügyvezető volt segítségére.

Béres Tímea Rátgéber Lászlóval folytatott szakmai eszmecserét az együttműködés keretében történő utánpótlásképzés fejlesztésről, terveikről.

Béres Tímea és Rátgéber sikerei: ötszörös magyar bajnokok, négyszeres kupagyőztesek és háromszoros EuroLiga Final Four résztvevők együtt, illetve külön, de mindketten EuroLiga győzelemmel is büszkélkedhetnek.

Az egykori legendás kosárlabda szakember és pedagógus, Egyed Mihály emlékére rendezett fiú U18 tornát Janez Drvaric és Fabio Fossati FIBA instruktorok is megtekintették. Drvaric a nemzetközi edző és sportvezető képzés (FECC) kiemelt oktatója, ahol Béres az MKOSZ támogatásával tanult és 2015-ben diplomázott.

Az örömteli találkozás során a szakemberek értékelték a magyarországi minőségi sportkörülményeket és lehetőségeket és megvitatták a képzés sarkalatos pontjait. Drvaric kiemelte a FIBA edzőképzésének fő célja, hogy az utánpótlásban a legmagasabban képzett szakemberek dolgozzanak. Örömmel tapasztalta mind a pécsi, mind a kecskeméti akadémián, hogy ennek megfelelően alakítják stratégiájukat.

Hatalmas előrelépés és követendő példa lehet, hogy a napokban mesteredzői címmel kitüntetett Sztojan Ivkovics szövetségi kapitány a kecskeméti U18-as fiú csapatot vezeti, míg a magyar bajnok és kupagyőztes, Zoran Kmezic a pécsieknél tölt be hasonló szerepkört.

A torna színvonalas, a szakmai egyeztetések pedig nagyon hasznosak voltak mindannyiunk számára. A múltban Rátgéber Lacival együtt hatalmas sikereket értünk el, remélem, hogy a jövőben is ilyen gyümölcsöző lesz az együttműködésünk és sportvezetőként lehetőséget biztosíthatunk a következő generációnak legalább ilyen eredményes pályafutáshoz

– összegezte a hétvége tapasztalatait Béres Tímea.

II. Egyed Mihály Emléktorna eredmény: 1. Pécsi Nemzeti Akadémia, 2. MAFC, 3. Mercedes-Benz Gyár Nemzeti Kosárlabda Akadémia, 4. Falco KC Szombathely

Fotó: Pécsi Nemzeti Akadémia

Hirdetés