Hirdetés
Nagyvilág

Berlinben lesz a 2026-os női kosárlabda világbajnokság:

:

Hirdetés

A Nemzetközi Kosárlabda Szövetség (FIBA) bejelentette, hogy 2026-ban Németország rendezi a női kosárlabda világbajnokságot. A seregszemle házigazdája Berlin lesz, ahol két arénában (Arena Berlin, Max-Schmeling Halle) bonyolítják le a tornát.

Németország a 2022-es férfi Európa-bajnokság házigazdájaként bizonyított legutóbb. Női kosárlabdában utoljára 1998-ban rendeztek kiemelt eseményt, az szintén világbajnokság volt.

A német női kosárlabda az elmúlt időszakban ismét felszálló ágban van. 12 év után újra sikerrel vívták meg az Eb-selejtezőt, így nyáron ott lesznek a kontinenstornán. A FIBA közleménye is kiemeli, hogy a női szakágra fókuszálva 10 éves fejlesztési programot fogadtak el, melynek középpontjában áll egy kiemelt esemény megrendezése is.

A 2026-os női kosárlabda világbajnokság ismét 16 csapatos lesz – a 2022-es seregszemlét 12 együttes részvételével rendezték meg – és debütál az új kvalifikációs rendszer, ahol a kontinenstornák mellett selejtezőkön át is kivívhatják a helyüket az eseményen a nemzeti csapatok.

Hirdetés