Hirdetés
Európa

Bernáth Réka Lengyelországban folytatja:

:

Hirdetés

A lengyel bajnoki címvédő és ezzel Euroliga főtáblás Polski Cukier AZS UMCS Lublin csapatában folytatja pályafutását Bernáth Réka – olvasható a lengyel klub honlapján.

Ahogy arról hétfőn a török bajnoki összefoglalónkban hírt adtunk, Bernáth Réka a hétvégén már nem szerepelt a Nesibe Aydin keretében. A magyar játékos és a török klub útjai elváltak. Bernáth Réka azonban nem sokáig volt csapat nélkül. A Lublin gárdájához került. A lengyel együttesnél Ornella Bankole helyére igazolták, akiről közelmúltban derült ki, hogy aláírt szerződése ellenére nem lesz a csapat játékosa.

Bernáth Réka a Lublin együttesével az Euroligában az A-csoportban szerepel majd, ahol a címvédő Fenerbahce Alagoz Holding, a Valencia BC, a Beretta Famila Schio, a Casademont Zaragoza, az LDLC ASVEL Feminin mellett továbbjutás esetén a DVTK HUN-Therm is a riválisuk lesz.

Tavaly Bernáth Réka a DVTK színeiben 11.3 pontot, 4.4 lepattanót és 1.7 gólpasszt átlagolt az Euroligában. Az Universiadén, ahol a helyosztón éppen Lengyelországot győzték le a mieink, öt találkozón 32.4 perc alatt 13.4 pont, 7.4 lepattanó és 2.6 gólpassz volt az átlaga.

Sok sikert kívánunk!

Hirdetés