Hirdetés
Magyarország

Bernáth Réka: vízválasztó idény lesz:

:

Hirdetés

Az MTK hivatalos honlapja készített egy összeállítást Bernáth Rékával, akinek kiemelkedő szezonja a 2019/2020-as.

„Mivel már nem leszek a kedvezményezett U20-as korosztály tagja, nyilván kevesebb percet játszom majd, de azon leszek, hogy stabilizáljam a helyem a kezdőben” – mondja a TFSE-MTK Budapest élvonalban szereplő kosárcsapatának játékosa, Bernáth Réka.

A csonka évadban kitűnően teljesített: 21 mérkőzésen 30.2 perc-, 9.9 pont-, 3.8 lepattanó- és 1.6 gólpasszátlaggal zárt, amivel a harmadik legmagasabb VAL-értéket (11.7) érte el az 1999 vagy az után született kosárlabdázók közül a női élvonalban Bernáth Réka. A 20 éves játékos sajnálja is, hogy ideje korán véget ért az előző idény.

Nagyon jó szezonunk volt, sajnáljuk, hogy nem tudhattuk meg, mire lehettünk volna képesek a rájátszásban. Ami engem illet, rengeteg játéklehetőséget kaptam, és ez az, ami rutint ad egy játékosnak, amivel a legtöbbet lehet fejlődni.

Viszont a következő kiírásban már nem tartozik bele a kedvezményezett U20-as korosztályba.

– Valóban, erről beszéltem is az edzőnkkel, Magyar Biankával, aki azt mondta, hogy ettől függetlenül ugyanúgy számít rám. Nyilván kevesebb percet játszom majd, de azon leszek, hogy stabilizáljam a helyem a kezdőcsapatban. Jó lenne, ha nem ingadozna úgy a teljesítményem, hogy van pár kiugróan jó meccsem és pár gyenge. Szeretnék stabilan megbízható teljesítményt nyújtani.

Réka és a csapat is izgatottan várja már az új kihívásokat.

Vízválasztó idény lesz, az biztos. Nekem is ugye úgy kell bizonyítanom, hogy nem kapok „ajándékperceket”, és a csapat is új szituációba kerül, hiszen máshogy állnak majd hozzánk az ellenfeleink, most már nem az újonc együttest fogják látni bennünk. De ahogy ismerem a lányokat, ezt nem fogjuk teherként megélni, remélhetőleg átmentjük a felszabadult játékunkat az új szezonra.

Fotó: MKOSZ / Rébay Viktor

Hirdetés