Hirdetés
Archivum

Beváltotta a reményeket a New York Liberty kínai nyitása:

:

Hirdetés

Korábban már nagy terjedelemben írtunk arról, hogy a New York Liberty felkészülési mérkõzést vívott a kínai válogatottal. Azt is kiemeltük, hogy az új klubtulajdonos Joe Tsai részérõl e mögött milyen szándék húzódott meg. Úgy tûnik, hogy a várakozásokat beváltotta az új piac felé történõ nyitás.

Fotó: New York Liberty Twitter

Fotó: New York Liberty Twitter

A felkészülési találkozó olyan szempontból rendkívül pikáns volt, hogy a Liberty Draftolta a 206 cm magas centertehetséget Xu Han-t, aki így honfitársai ellen kezdhette meg szereplését az Egyesült Államokban. Az összecsapást az ESPN és egy kínai televíziós társaság is mûsorára tûzte. Kínában nagy érdeklõdés kísérte a sportbarátok körébe Xu Han szereplését.

A WNBA közleménye szerint a kereskedelmi szempontból is igen fontos Tencent, Youku, Migu és Xigua régiókban 1,2 millió televízió nézõ követte élõben a New York Liberty és a kínai válogatott mérkõzését. Ezen felül a különbözõ közösségi felületeken, digitális videótárak szolgálatatásain keresztül még 6,3 millióan néztek bele a felvételekbe.

A mérkõzést Brooklynban a Liberty leendõ otthonában a Barclays Centerben rendezték. Joe Tsai tulajdonos az összecsapás elõtt hangsúlyozta, hogy tulajdonosként elsõsorban a szurkolói bázis bõvítése a feladata, a szakmába nem kíván beleszólni. Kiemelte viszont, hogy szüksége van több nézõre és ezzel nagyobb piacra, hiszen a bevételeket növelni tudja.

Hirdetés